Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Suomi selvittää uusiseelantilaisen ministerin puheet

Gerry Brownlee (oik.) arvosteli kovin sanoin Suomea. Kuvassa myös Uuden-Seelannin pääministeri John Key. Gerry Brownlee (oik.) arvosteli kovin sanoin Suomea. Kuvassa myös Uuden-Seelannin pääministeri John Key.
/ Lehtikuva
Ulkomaat  25.3.2012 | Päivitetty 25.3.2012 | STT Muuta tekstin kokoa -+

Uusiseelantilainen ministeri on arvostellut kovin sanoin Suomea, kertoo New Zealand Herald -lehti. Ministeri Gerry Brownlee sanoi perjantaina Uuden-Seelannin parlamentissa, että Suomi on kouluttamattomien, työttömien murhaajien maa.

Brownlee vastasi opposition ehdotukseen, jonka mukaan Uuden-Seelannin pitäisi ottaa talousasioissa mallia Suomesta.

–  Suomen työttömyystilanne on huonompi kuin meillä, kasvua on vähemmän kuin meillä, se pystyy tuskin ruokkimaan asukkaansa, henkirikostilastot ovat kaameat, ihmiset eivät juuri saa koulutusta, eikä siellä kunnioiteta naisia, Brownlee päästeli.

Ministerineuvos Juha Parikka Suomen Canberran-suurlähetystöstä kertoi, että Suomi aikoo tutkia Brownleen kommentit tarkkaan.

–  Haluamme selvittää, onko taustalla jotain muuta, vai onko kyseessä poliittisessa väittelyssä tapahtunut ylilyönti. Minun tulkintani on, että kyse on sisäpoliittisesta väännöstä, Parikka sanoi STT:lle.

Parikan mukaan värikäs kielenkäyttö on tavallista Uuden-Seelannin parlamentissa.

Uuden-Seelannin parlamentin nettitv:stä nähtävistä kommenteista kertoi Suomessa ensin Iltalehti.

Ote Brownleen puheesta parlamentissa

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/64 kommenttia

...
7.4.2012 06:44

Suomi on välinpitämättömyyden ja tietämättömyyden maa.. se on tullut todistettua näissä kommenteissa ja muutenkin. Ihmiset tappelevat keskenään vanhoja asioita eivätkä keskity olennaiseen. On totta että työttömyystilanne on huonompi, kasvua on vähemmän, rikostilastot OVAT itseasiassa kaameat, ja koulutusjärjestelmä on erittäin puutteellinen. Herätkää todellisuuteen. Asuisin mielummin uudessa seelannissa kuin täällä suomessa.


The Beard
26.3.2012 19:20

Toiveena olisi et kaveri tulisi Suomeen kertomaan ,mitä se tarkoitti.?
Käyttäisin sanaa, hän ,mutta tässä tilanteessa ,unohtuvat itseltänikin kohteliaisuussäännöt.
Poliittinen kielenkäyttö saa olla värikästä,tässä asiassa oli kuitenkin New Zealand nimisen maan oma parlamenttikeskustelu ,ja heidän sisäpoliittinen aiheensa.


Raha ratkaisee
26.3.2012 13:03

Nyt vain saarivalton lampaanlihat ja viinit ostoboikotiin, niin kyllä hiljenee porvariministerikin. Ei suomalaisen kuluttajan tarvitse ihan mitä tahansa niellä.


Merkki jostakin
26.3.2012 11:07

Hyvinvointiamme epäillään ääneen toisella puolen maapalloa. Riittävän kaukana. Väkivallan syihin kannattaisi kiinnittää meillä huomiota eikä puhua ainoastaan taloudesta. Oma ulkoministerimme "kunnostatui" myös arvostelullaan, kylläkin vain Pohjois-Korean suhteen, mutta silti. En menisi tekemään nootteja.


Jantantaara
26.3.2012 11:05

Muistuttaako tuo kaveri ketään Suomen poliittisella näyttämöllä?


JJB
26.3.2012 03:29

Voi ei! Joku toisella puolella maapalloa ajatteli pahaa Suomesta! Meidän täytyy välittömästi kutsua hänet Suomeen jotta voimme korjata hänen käsityksiään. Samalla meidän tulisi perustaa komitea, joka miettisi kuinka Suomikuvaa voitaisiin parantaa norsujen keskuudessa.


The Truth Hurts
26.3.2012 01:15

Kerrankin joku kertoi totuuden. Jospa ministerit ja kansanedustajat nyt heräisivät todellisuuteen siellä marmorilinnassaan.


tätäpä taas
25.3.2012 23:34

Edellinen kommentoija puhuu asiaa, täällä pesii todellinen roskasakki. Suorastaan ahdistaa lukea tätä mielipuolisuutta vailla järjen häivää.
Erikoiset ovat ministerinkin puheet toisella puolella maapalloa! Taitaa olla pelimiehiä. Nyt kun suomalaiset nostavat äläkän, niin siitähän taas julkisuutta piisaa kotimaassaan. Toimintatapahan on kuin suoraan Berlusconin tai Persujen oppikirjasta.


taivas varjele näitä vuodatuksia
25.3.2012 23:05

Kyllä on järkyttävää lukea näitä kommentteja aina Kalevasta. Ne ovat Brownlee'n tekstiäkin alhaisempia. Näinkö syvällä pohjamudissa Oulun seudun ihmiset sivistyksellisesti matelevat, vai onko Kaleva jonkinlainen pahan olon foorumi niille, joilla eivät "ihan kaikki muumit ole laaksossa", eikä lääkitys kohdallaan.


NZ
25.3.2012 23:00

Muuten asiaa mutta koulutuksessa menee metsään. Listaan voisi tulevaisuudessa lisätä suuren asunnottomien määrän kun nykyinen verokarhuhallitus tekee asumisesta ja elämisestä tavalliselle palkkatyöläisellekin liian kalliin. Jos nykyinen ja tulevat hallitukset jatkavat tätä jatkuvaa verojen korottamista niin voisi harkita vakavasti muuttoa uuteen-seelantiin.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
Totta, totta, totta!
27.3.2012 07:34

Ah niin totta, paitsi koulutuksenkin osalta soi sanoa, että jos koulutuksen laatu otettaisiin OIKEASTI tarkasteluun, niin sieltä löytyy valtion kustantamana täydellistä hölynpölyä, jota ei saa arvostella! TTämä näkyy työttömiksi päätyvissä koulutetuissa, jotka taas kohta aloittavat uuden hölynpölykoulutuksen ja rahaa palaa.


meikävaa
25.3.2012 21:20

nojaa..kylhän toi aika totta on..


Sm
25.3.2012 20:59

No, Suomihan saa ainakin ruoka-apua EU:lta, koska tarvitsee sitä ja leipäjonot ovat pitkät. Työttömiäkin on luultavasti meillä enemmän, koska se on poliittisesti viisasta. Olisi hyvä nähdä tilastoituna rinnakkaiset tiedot ko. maiden väliltä näistä hänen maimitsemistaan asioista. Mielestäni hän uskaltaa vain sanoa sen mistä meillä ei saa puhua.


Hyvä
25.3.2012 20:55

Ministerihän puhuu täyttä totta. Palkinto hänelle kuuluisi koska uskaltaa tuoda totuuden julki.


Rp
25.3.2012 20:39

Onkohan uuden seelannin junger kysyn vaan


jep
25.3.2012 20:34

älkää haukkuko poliitikkoja itte ootta ne sinne äänestäneet tai jättäneet äänestämättä


Kauhistunut!
25.3.2012 20:31

Tämä on syvästi loukkaavaa. Joten pannaanpa sikäläinen viina nyt boikottiin!


Näin on!
25.3.2012 19:33

Eihän tuo tyyppi kovin väärässä ole. Kyllä tuo on ainakin osittain totta valitettavasti.


Ari
25.3.2012 18:45

Jos lähetätte meille ruoka, kiitos ei lammasta, jotain muuta. Olis muuten mukava tavata kyseinen ministeri, kaveri, pahemmin ulkona kuin. Kokomus, SDP, vasemmisto. Hallitus ottakaa opiksi mtä teistä ajatellan.


Murhaajia itsekin.
25.3.2012 18:40

Itse valtasivat ja varastivat Uuden-Seelannin ja Australian aborikinaaleilta -tappoivat ja ryöstivät maat missä nyt asuvat.Hyvä on siinä sitten aukoa päätään kun ensin on murhannut tuhansia alkuperäis ihmisiä ja polttanut heidän kotinsa ja asettanut heidät orjiksi omassa maassaan.


Mainos
Mainos
Galleriat »|Ulkomaat

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Ulkomaat Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös