Ulkomaat

Suomi selvittää uusi­see­lan­ti­lai­sen ministerin puheet

Ulkomaat 25.3.2012 12:58 | Päivitetty 25.3.2012 19:35
STT

Uusiseelantilainen ministeri on arvostellut kovin sanoin Suomea, kertoo New Zealand Herald -lehti. Ministeri Gerry Brownlee sanoi perjantaina Uuden-Seelannin parlamentissa, että Suomi on kouluttamattomien, työttömien murhaajien maa.

Brownlee vastasi opposition ehdotukseen, jonka mukaan Uuden-Seelannin pitäisi ottaa talousasioissa mallia Suomesta.

–  Suomen työttömyystilanne on huonompi kuin meillä, kasvua on vähemmän kuin meillä, se pystyy tuskin ruokkimaan asukkaansa, henkirikostilastot ovat kaameat, ihmiset eivät juuri saa koulutusta, eikä siellä kunnioiteta naisia, Brownlee päästeli.

Ministerineuvos Juha Parikka Suomen Canberran-suurlähetystöstä kertoi, että Suomi aikoo tutkia Brownleen kommentit tarkkaan.

–  Haluamme selvittää, onko taustalla jotain muuta, vai onko kyseessä poliittisessa väittelyssä tapahtunut ylilyönti. Minun tulkintani on, että kyse on sisäpoliittisesta väännöstä, Parikka sanoi STT:lle.

Parikan mukaan värikäs kielenkäyttö on tavallista Uuden-Seelannin parlamentissa.

Uuden-Seelannin parlamentin nettitv:stä nähtävistä kommenteista kertoi Suomessa ensin Iltalehti.

Ote Brownleen puheesta parlamentissa

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (64)

Suomi on välinpitämättömyyden ja tietämättömyyden maa.. se on tullut todistettua näissä kommenteissa ja muutenkin. Ihmiset tappelevat keskenään vanhoja asioita eivätkä keskity olennaiseen. On totta että työttömyystilanne on huonompi, kasvua on vähemmän, rikostilastot OVAT itseasiassa kaameat, ja koulutusjärjestelmä on erittäin puutteellinen. Herätkää todellisuuteen. Asuisin mielummin uudessa seelannissa kuin täällä suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiveena olisi et kaveri tulisi Suomeen kertomaan ,mitä se tarkoitti.?
Käyttäisin sanaa, hän ,mutta tässä tilanteessa ,unohtuvat itseltänikin kohteliaisuussäännöt.
Poliittinen kielenkäyttö saa olla värikästä,tässä asiassa oli kuitenkin New Zealand nimisen maan oma parlamenttikeskustelu ,ja heidän sisäpoliittinen aiheensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vain saarivalton lampaanlihat ja viinit ostoboikotiin, niin kyllä hiljenee porvariministerikin. Ei suomalaisen kuluttajan tarvitse ihan mitä tahansa niellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointiamme epäillään ääneen toisella puolen maapalloa. Riittävän kaukana. Väkivallan syihin kannattaisi kiinnittää meillä huomiota eikä puhua ainoastaan taloudesta. Oma ulkoministerimme "kunnostatui" myös arvostelullaan, kylläkin vain Pohjois-Korean suhteen, mutta silti. En menisi tekemään nootteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei! Joku toisella puolella maapalloa ajatteli pahaa Suomesta! Meidän täytyy välittömästi kutsua hänet Suomeen jotta voimme korjata hänen käsityksiään. Samalla meidän tulisi perustaa komitea, joka miettisi kuinka Suomikuvaa voitaisiin parantaa norsujen keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin joku kertoi totuuden. Jospa ministerit ja kansanedustajat nyt heräisivät todellisuuteen siellä marmorilinnassaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellinen kommentoija puhuu asiaa, täällä pesii todellinen roskasakki. Suorastaan ahdistaa lukea tätä mielipuolisuutta vailla järjen häivää.
Erikoiset ovat ministerinkin puheet toisella puolella maapalloa! Taitaa olla pelimiehiä. Nyt kun suomalaiset nostavat äläkän, niin siitähän taas julkisuutta piisaa kotimaassaan. Toimintatapahan on kuin suoraan Berlusconin tai Persujen oppikirjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on järkyttävää lukea näitä kommentteja aina Kalevasta. Ne ovat Brownlee'n tekstiäkin alhaisempia. Näinkö syvällä pohjamudissa Oulun seudun ihmiset sivistyksellisesti matelevat, vai onko Kaleva jonkinlainen pahan olon foorumi niille, joilla eivät "ihan kaikki muumit ole laaksossa", eikä lääkitys kohdallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten asiaa mutta koulutuksessa menee metsään. Listaan voisi tulevaisuudessa lisätä suuren asunnottomien määrän kun nykyinen verokarhuhallitus tekee asumisesta ja elämisestä tavalliselle palkkatyöläisellekin liian kalliin. Jos nykyinen ja tulevat hallitukset jatkavat tätä jatkuvaa verojen korottamista niin voisi harkita vakavasti muuttoa uuteen-seelantiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ah niin totta, paitsi koulutuksenkin osalta soi sanoa, että jos koulutuksen laatu otettaisiin OIKEASTI tarkasteluun, niin sieltä löytyy valtion kustantamana täydellistä hölynpölyä, jota ei saa arvostella! TTämä näkyy työttömiksi päätyvissä koulutetuissa, jotka taas kohta aloittavat uuden hölynpölykoulutuksen ja rahaa palaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, Suomihan saa ainakin ruoka-apua EU:lta, koska tarvitsee sitä ja leipäjonot ovat pitkät. Työttömiäkin on luultavasti meillä enemmän, koska se on poliittisesti viisasta. Olisi hyvä nähdä tilastoituna rinnakkaiset tiedot ko. maiden väliltä näistä hänen maimitsemistaan asioista. Mielestäni hän uskaltaa vain sanoa sen mistä meillä ei saa puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerihän puhuu täyttä totta. Palkinto hänelle kuuluisi koska uskaltaa tuoda totuuden julki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

älkää haukkuko poliitikkoja itte ootta ne sinne äänestäneet tai jättäneet äänestämättä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on syvästi loukkaavaa. Joten pannaanpa sikäläinen viina nyt boikottiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo tyyppi kovin väärässä ole. Kyllä tuo on ainakin osittain totta valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos lähetätte meille ruoka, kiitos ei lammasta, jotain muuta. Olis muuten mukava tavata kyseinen ministeri, kaveri, pahemmin ulkona kuin. Kokomus, SDP, vasemmisto. Hallitus ottakaa opiksi mtä teistä ajatellan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse valtasivat ja varastivat Uuden-Seelannin ja Australian aborikinaaleilta -tappoivat ja ryöstivät maat missä nyt asuvat.Hyvä on siinä sitten aukoa päätään kun ensin on murhannut tuhansia alkuperäis ihmisiä ja polttanut heidän kotinsa ja asettanut heidät orjiksi omassa maassaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (64)

Uutisvirta

45
Laulu raikasi, raketit paukkuivat ja soihdut savusivat – oululaisfanit juhlivat Kärppien Suomen mestaruutta läpi yön
17
Kärpät vei mestaruuden Tapparan nenän edestä – Hakametsä hiljeni oululaisjoukkueen juhliessa
16
Oulun seudulla aamupäivällä kuuluneet ja tuntuneet pamaukset aiheuttivat Hornetit - ilmavoimien mukaan äänivallia ei rikottu liian matalalla
13
Keskusta uudistaisi koulujärjestelmän – nuorille tulevaisuuskutsunnat, esikoulu ja kaksi ensimmäistä luokkaa yhdeksi kokonaisuudeksi
10
Sotesta saa ainakin pienissä oppositioryhmissä päättää itse – Kd:n edustajat voivat äänestää eri tavoin
10
Vihapuheilmoitusten määrä kasvanut – Oulun poliisin tutkintaan tullut solvaavia Facebook-kirjoituksia
9
Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen ei ole maajoukkueen käytettävissä – ”Nyt on aika maksaa takaisin vaimolle ja tytöille”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Majava ruokaa

Montaa Beaveriä on tullut tähään ikään syötyä. Ovat nykyään ihan karvattommia....maku on silti ihana. Lue lisää...
Holmesin John

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

27.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image