Ulkomaat

Suo­ma­lais­per­he Barcelonassa: Kun katsoi ihmisten silmiin, niin kyyneliä oli kaikilla

Ihmiset ovat jättäneet kynttilöitä ja muita muistoesineitä Barcelonan iskupaikoille. KUVA: QUIQUE GARCIA / EPA
Ulkomaat 18.8.2017 19:53
STT

Barcelonassa lomaileva kouvolalainen Spoofin perhe palasi perjantai-iltapäivänä La Rambla -kadulle, jonka varrella äiti ja tytär väistivät edellisillan iskun täpärästi.

Kolmihenkinen perhe seisoo muiden ihmisten rinnalla ringissä kadulle tuotujen kynttilöiden ympärillä. Iskun kohteena ollut La Rambla on avoinna kulkijoille, ja ihmisiä paljon liikkeellä iltapäivän paahteessa. Illalla iskun jälkeen näky oli toinen.

– Kadut olivat aivan tyhjät. Se oli aavemaista, aivan toisen näköistä verrattuna aiempaan, kun olimme jo viikon täällä olleet, Heikki Spoof kuvailee.

Spoofit halusivat illan kokemusten jälkeen osallistua hiljaiseen hetkeen. Tunnelma keskipäivän muistotilaisuudessa oli heidän mukaansa koskettava.

– Kun katsoi ihmisten silmiin, niin kyyneliä oli kaikilla, Heikki Spoof sanoo.

– Siinä näki sen, että monen maan kansalaiset tulivat yhteen, Sirpa Spoof lisää.


Epätietoisuus piinasi

Lomansa viimeisenä iltana perhe oli jakaantunut kahtia. Pesäpallomieheksi tunnustautuva Heikki Spoof oli jäänyt hotellihuoneeseen katsomaan ottelua verkon välityksellä, kun Sirpa ja Sara Spoof viettivät iltaa shoppaillen.

Äiti ja tytär olivat juuri yhdessä La Ramblan läheisistä muotiliikkeistä, kun kaupan ulkopuolella ihmiset alkoivat juosta ympäriinsä.

– He laittoivat kaupan ovet kiinni, joten sisälle ei päässyt kukaan emmekä me päässeet ulos. Ihmisiä jäi hädissään ulkopuolelle, Sirpa Spoof kertaa.

Spoofit pääsivät kaupasta takaoven kautta ulos ja juoksivat läheiselle hotellilleen.

– Emme tienneet, mitä oli tapahtunut. Yritimme kysyä, mutta kaikki puhuivat vaan espanjaa, jota emme ymmärtäneet ollenkaan. Olimme ihan hädissämme, ja sitten alkoi tulla vastaan itkeviä ihmisiä, joilla oli kaikilla puhelimet käsissä, Sirpa Spoof sanoo.

Spoofit toistelevat olleensa onnekkaita, etteivät he sattuneet olemaan ulkona kadulla, kun isku tapahtui.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image