Ulkomaat

Suo­ma­lais­ken­raa­li: Ebolan taittuminen ei ole vielä varmaa

Ulkomaat 20.11.2014 15:08 | Päivitetty 20.11.2014 16:15
STT

Länsi-Afrikan ebolaepidemian leviäminen näyttää tasaantuneen. Prikaatikenraali Mauri Koskelan mukaan tarvitaan kuitenkin vielä aikaa sen varmistamiseksi, ettei kyseessä ole suvantovaihe ennen kolmatta tautipiikkiä.

Koskela on juuri palannut Suomeen YK:n Liberia-rauhanturvaoperaation johtotehtävistä. Unmil-operaation henkilökunta on ollut aktiivisesti mukana ebolan vastaisessa taistelussa muun muassa järjestämällä kuljetusyhteyksiä ja rakentamalla hoitokeskuksia. Aiemmin suunniteltu operaation supistaminen on nyt keskeytetty ebolatilanteen takia.

Maailman terveysjärjestön WHO:n tuoreiden tilastojen mukaan tautitapauksia on varmistettu yli 15 000. Sairastuneista noin kolmasosa on kuollut.

Koskela on samaa mieltä WHO:n arvioiden kanssa, joiden mukaan suuri osa tautitapauksisista jää pimentoon. Syynä voivat olla sekä perinteiset uskomukset ja hautauskäytännöt kuin myös tilastoinnin puutteellisuus.

- Liberian osalta voin sanoa, että joka kerta kun tilastoja kerättiin, niin 3-9 maakuntaa 15:stä jätti täysin raportoimatta tautitilanteesta, Koskela kertoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image