Ulkomaat

Suomalaiset lentoyhtiöt kiertävät Ukrainan toistaiseksi

Ulkomaat 19.7.2014 10:21 | Päivitetty 19.7.2014 20:31
STT

Lähes kaikki suomalaiset lentoyhtiöt ovat tehneet päätöksen kiertää Ukrainan ilmatila toistaiseksi. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan kahdeksasta suihkukoneoperaattorista kuusi on ilmoittanut sille, ettei yksiselitteisesti lennä Ukrainan ilmatilassa.

Lisäksi yhdessä lentoyhtiössä on suositeltu ilmatilan kiertämistä. Yksi toimija ei ole kertonut päätöksestään.

Ulkomaisista lentoyhtiöistä tiettävästi ainakin SAS välttää Ukrainan ilmatilaa. Viranomaistietojen mukaan Aeroflot lentää Ukrainan ilmatilassa ainoastaan Kiovan lennot.

Finnairista kerrottiin aiemmin, että reittimuutokset ovat pidentäneet joidenkin lentojen kestoa 15-20 minuuttia. Muutoksia on tehty ainakin Turkkiin, Kreikkaan ja Kyprokselle kohdistuvien lentojen reitteihin.

Euroopan lentoturvallisuusvirasto varoitti eilen, että Itä-Ukrainan alueella lentäminen on suuri turvallisuusriski. Varoitus koskee Simferopolin ja Dnepropetrovskin alueita Itä-Ukrainassa.

Ruotsalaislehti Sydsvenskan uutisoi, että lentoyhtiö SAS:n yhteislento lensi alle kaksi minuuttia alas ammutun malesialaiskoneen perässä.

Sydsvenskanin mukaan Singapore Airlinesin, SAS:n ja Virginin yhteislento lensi vain 25 kilometriä alas pudotetun koneen perässä. Kone oli matkalla Kööpenhaminasta Singaporeen. Se lensi Itä-Ukrainan turmapaikan yli. Suomessa asiasta kertoi Iltalehti.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jättääkö se Finnair nyt ihan "aikuisten oikeesti" lentämättä Ukrainan ilmatilassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi kiertää koska muutoin voi tulla matkustajakato. Kyse ei ole todellisesta turvallisuustilanteesta vaan siitä että ihmiset pelkäävät. Tämä pelkotila ei voi kestää vuosia joten Finnairin pitäisi olla myötätuntoinen yhtiö joka ei ota mitään riskejä ja varsinkaan säästöjen takia aiheuta matkustajille huolia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image