Ulkomaat

Sukellusvene-Madsen oikeudessa ruot­sa­lais­toi­mit­ta­jan murhasta

Ulkomaat 8.3.2018 1:02 | Päivitetty 8.3.2018 7:49
STT, Kaleva

Tanskassa alkaa tänään oikeudenkäynti keksijä Peter Madsenia vastaan. Häntä syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin raa'asta murhasta viime vuonna. Syyttäjä vaatii Madsenille elinkautista vankeusrangaistusta.

Wall lähti juttumatkalle Madsenin itse rakentamassa sukellusveneessä 10. elokuuta. Hänen paloiteltu ruumiinsa löytyi myöhemmin merestä - viimeisenä kädet vasta marraskuussa.

Useasti kertomustaan tapahtumista muuttanutta Madsenia syytetään myös seksuaalirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Aluksi hän kertoi Wallin poistuneen sukellusveneestä maihin elossa, myöhemmin tämän kuolleen tapaturmaisesti sukellusveneessä.

Kuulustelujen aikana Madsen on myöntänyt silponeensa Wallin ruumiin ja heittäneensä osat mereen sukellusveneestään. Henkirikoksen ja seksuaalirikoksen hän on kiistänyt.

Syyttäjän mukaan Madsen sitoi Wallin ja löi sekä puukotti tätä useita kertoja ennen surmaamista. Teko oli harkittu, koska Madsen oli tuonut mukanaan veneelle muun muassa veitsen, sahan ja sitomistarvikkeita. 30-vuotiaan ruotsalaisen todennäköinen kuolinsyy oli tukehtuminen tai kaulan alueelle tehty viilto.

Madsenin mahdollinen motiivi julmalle teolle on yhä hämärän peitossa. Syyttäjän mukaan hän upotti sukellusveneensä tahallaan tapahtuneen jälkeen.

Oikeudenkäynti alkaa Kööpenhaminan käräjäoikeudessa aamupäivällä syyteiden läpikäymisellä. Prosessiin on varattu kaikkiaan 12 päivää, joiden aikana kuullaan 37:ää todistajaa. Tuomio on määrä julistaa 25. huhtikuuta.

Keksijä Madsen tunnettiin Tanskassa myös yrityksistä laukaista itse rakennettu raketti avaruuteen.

Erikoinen ja julma henkirikos on herättänyt paljon kiinnostusta Tanskan rajojen ulkopuolella. Oikeudenkäyntiä seuraamaan on ilmoittautunut yhteensä lähes sata toimittajaa yli kymmenestä maasta

MAINOS

Kommentoi

Tanskassa moni haluaa että hän mätänisi jossain .Itse toivon ettei koskaan lasketa vapaaksi .Nyt kannattaa hävittää kaikki tämän verstaat ja työvälineet" ,mieluusti oikeuden päätöksellä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Louhimiehen

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Louhimiehen

Kylläpä nimimerkki Sopotti on ilkeä ja tunteeton ihminen. Paljon pahempi, kuin olen vuosien varrella ajatellut. Empatia... Lue lisää...
Nuorten naisten äiti

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

22.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image