Ulkomaat

Mainos

Siviilit eivät uskalla lähteä Itä-Alepposta

Ulkomaat 20.10.2016 3:25 | Päivitetty 20.10.2016 21:58
STT

Tulitauko näytti torstaina pääosin pitävän Syyrian Aleppossa. Taisteluiden taukoamisesta huolimatta vain ani harva asukas näytti kuitenkin noudattavan Syyrian armeijan kehotusta poistua Itä-Alepposta.

Venäjä kertoi torstaina jatkavansa "humanitaarista tulitaukoa" 24 tunnilla eli iltaseitsemään perjantaina. YK:n edustajan mukaan Venäjä on luvannut jatkaa tulitaukoa myös lauantaille, mutta tähän ei saatu Venäjältä vahvistusta.

Tulitauon tarkoituksena on antaa haavoittuneille ja siviileille mahdollisuus päästä pois kapinallisten hallussa olevasta Itä-Alepposta. Kaupungissa on ollut jumissa yli 250 000 siviiliä. YK:n mukaan evakuointeja ja avustuskuljetuksia ei vielä torstaina päästy aloittamaan, koska turvatakuita ei heti saatu taistelevilta osapuolilta.

Alkuillasta Syyrian humanitaarisen operaation johtaja Jan Egeland kertoi, että sekä Venäjä, Syyria että kapinalliset ovat antaneet luvan kiireellisimmin hoitoa tarvitsevien evakuointeihin. Ne on määrä aloittaa perjantaina.

Humanitaarisilla käytävillä hiljaista

Syyrian armeija kertoi avanneensa kahdeksan humanitaarista käytävää, joita pitkin siviilit voisivat lähteä Itä-Alepposta. Kahta niistä voisivat käyttää myös kapinalliset, jos he luopuisivat aseistaan. Kapinalliset näyttivät viittaavan kintaalla tarjoukselle.

- Emme luovu oikeudestamme puolustaa kansaamme ja itseämme, vakuutti kapinallisryhmän jäsen Yasser Youssef.

Venäjän puolustusministeriö näytti videokuvaa useilta käytäviltä, joilla ambulanssit ja bussit odottivat tyhjän tien varrella.

AFP:n kuvaaja kertoi Länsi-Aleppon puolelta, että kahdeksan haavoittunutta oli saapunut alueelle Itä-Alepposta. AFP:n toimittajat kävivät neljällä rajapaikalla eivätkä nähneet yhtään ihmistä.

Useat siviilit kertoivat, että olisivat innokkaita lähtemään mutta turvallisuudesta pitäisi saada takeet.

- En halua vaarantaa omaa tai perheeni henkeä olemalla ensimmäinen, joka lähtee, sanoi neljän lapsen isä Mohammed Shayah.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mielestäni tämä hyvä Venäjältä sillä se auttaa - Syyrian laillista hallitusta saamaan kapinan loppumaan. Kapinalliset kaiken on aloittaneet. Antaa USA nyt Venäjä vaikuttaa Lähi-Idän alueella , eiköhän länsi ole jo "sotkenut" tarpeeksi. Muistetaan Irak ja Afganistan - onko siellä demokratia kehittynyt???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun on tulitauko niin Usa:n ja kapinallisten joukoilla on hyvä tilaisuus taas hyökätä hallituksen joukkojen kimppuun"vahingossa"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mediat eivät edes kerro, että Venäjä on ilmoittanut tulitauon alkaneen jo vuorokausi ennen tätä sovittua alkamispäivää. Nyt vaaditaan ensin turvatakuita, ennen kuin avustussaattueita lähetetään siviileille. Tuossa takuita odotellessa vaan kuluu loppuun tuo sovittu aika sukkelaan. Sodassa on kyllä otettava aina riskejä kansainvälisen avustuksenkin ja tartuttava jokaiseen mahdollisuuteen mitä tarjolla on, eikä nostaa päällimmäiseksi vain omaa turvallisuuttaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ossin tarina

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Oulun autio keskusta

On järkyttävää, kuinka joku ARINA on saanut päättää koko Oulun kaupungin keskustan ilmeestä ja samalla kaupungin kauppa... Lue lisää...
Euroopan matkaaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

14.10.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image