Ulkomaat

Sipilä uskoo lopulliseen brexit-sopuuun siirtymäajan jälkeen - "Työläs ja raskas prosessi tulee olemaan"

Ulkomaat 8.12.2017 11:08 | Päivitetty 8.12.2017 13:50
STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo EU:n ja Britannian perjantaiaamuna julkistetun brexit-sovun kelpaavan unionin jäsenmaiden johtajille ensi viikolla. Yhteinen sävel löytyi lopulta kolmesta jatkoneuvottelujen ehtona olleesta asiasta: Britannian taloudellisista vastuista eli maksuista EU:lle, osapuolten kansalaisten oikeuksista toisen alueella sekä rajajärjestelyistä Irlannissa.

Britanniassa asuvien suomalaisten ja Suomessa asuvien brittien ei tarvitse nyt olla huolissaan tulevaisuudestaan, koska erohetken oikeudet säilyvät, Sipilä sanoo.

- Vaikuttaa siltä, että on saavutettu sen tasoinen sopu, että voidaan ensi viikolla Eurooppa-neuvostossa todeta neuvotteluiden siirtyvän seuraavaan vaiheeseen.

Hänen mielestään Suomen kannalta on myönteistä, että nyt päästään viimeinkin keskustelemaan siirtymäajan järjestelyistä ja myöhemmin myös tulevasta suhteesta.

- Sehän tässä on tietenkin kaikkien tärkeintä, että millainen suhde Britannialla ja EU:lla on tämän jälkeen, Sipilä muistuttaa.

Hänen mukaansa tulevasta vapaakauppajärjestelystä on saatava mahdollisimman hyvä, niin tärkeä kauppakumppani Britannia Suomelle on. Sipilä uskoo Britannian ja EU:n lopulta löytävän yhteisymmärryksen myös tulevasta pysyvästä suhteestaan, vaikka sovittavien asioiden määrä on valtava.

- Kovasti raskas ja työläs prosessi tulee olemaan, Sipilä ennustaa.

- Mutta nämä aikarajat ja deadlinet on ihan hyviä, koska silloin se sopu tuppaa sitten syntymään.

Sipilä uskoo, että jäljelle jäävät 27 EU-maata kykenevät sopimaan keskenään yhteisestä linjasta myös tulevissa kauppaneuvotteluissa.

Sipilän mukaan Britannia on erittäin tärkeä kauppakumppani Suomelle, joten kiinnostavaa on millainen Suomen ja Britannian kauppasuhteesta muodostuu.

MAINOS

Kommentoi

Mitähän jos sipilä hoitaisi ihan Suomen asioita, eikä puutu Britannian asioihin. Kyllä EU ja Britannia hoita asian ilman sipilän komentteja. Viisaammat hoitaa tärkeät asiat, ei sipilä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image