Ulkomaat

Sini Saarelan kotiinpaluu lähellä

Ulkomaat 25.12.2013 12:21 | Päivitetty 25.12.2013 15:25
STT,

Sini Saarela ja muut Greenpeace-aktivistit ovat piakkoin pääsemässä kotiin Venäjältä. Rikostutkinta kaikkia kolmeakymmentä aktivistia vastaan on lopetettu, kertoo Greenpeace. Ympäristöjärjestön mukaan Arctic30 -ryhmän ulkomaalaiset aktivistit hakevat vielä tänään viisumia maasta poistumiseen.

Greenpeacen edustaja Lennie Stinissen kertoi Pietarista STT:lle, että aktivistit saanevat maastapoistumisviisumit loppuviikosta. Stinissenin saaman tiedon mukaan viisumit myönnettäisiin torstain ja perjantain aikana. Sen jälkeen aktivistit ovat vapaita poistumaan maasta.

– Tämä oli kyllä äärimmäisen omituinen jouluaamu, kommentoi britannialainen Frank Hewetson syytteiden pudottamista Greenpeacen tiedotteessa.

Myös järjestön laivan Arctic Sunrisen amerikkalainen kapteeni Peter Willcox oli huojentunut päätöksestä.

– Olen tyytyväinen ja helpottunut, että syytteet kumottiin, mutta meitä ei olisi pitänyt syyttää alun alkaenkaan, hän sanoo.

Sini Saarela ei vielä halunnut kommentoida tapahtumia.

Venäjä aloitti eilen aktivistien tapausten käsittelyn yksitellen, ja brittiaktivisti Anthony Perrettin syytteet kumottiin. Tänään loput aktivistit kutsuttiin yllättäen tutkintakomitean eteen ryhmänä.

Prosessin nopeus yllätti

Suomen Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa sanoo tutkinnan lopettamisen olleen odotettavissa sen jälkeen, kun duuma hyväksyi uuden armahduslain viikko sitten. Sen sijaan yllätys oli, että prosessia yhtäkkiä nopeutettiin.

– Tämä viimeinen nopea käänne nyt tänään oli (yllättävä). Siihen pistettiinkin yhtäkkiä nopeasti vauhtia.

Greenpeacesta arveltiin viime viikolla, että prosessi saattaisi kestää viikkoja.

Aromaan mukaan aktivisteilla on ollut armahduslaista kahtalaiset tunnelmat.

– Heillä on ollut koko ajan ristiriitaiset tunteet tämän armahduslain suhteen. Että miten heitä voidaan armahtaa sellaisesta, mitä he eivät ole koskaan tehneetkään, Aromaa sanoo.

Arktista öljynporausta vastustaneet aktivistit pidätettiin syyskuussa Petshoranmerellä. Päästyään takuita vastaan tutkntavankeudesta viisi viikkoa sitten he ovat asuneet yhdessä pietarilaisessa hotellissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Kuinka ison laskun tää Sini saa Suomen valtiolta?
Tää hommahan on itseaiheutettu, niin eikö silloin ole korvausvelvollinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joulu ja olumpialaiset tekivät Putiinistakin ihmisen !

Late Lapista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua vähän ihmettää mänä GP "aktivistit", Kait ne ovat GP:n palkkalistoilla, sillä vaikka heillä on vapaa ylöspito niin kuitenkin on noita kaikenlaisia kuluja ja jos nyt sitten on "aktivistina" vuosi kaupalla niiin kyllä ne rahnat täytyy tulla jostakin.
GP maksaa ainakin laivojen miehiställe hyvät palkat, paremmat kuin tavallisissa kauppa-aluksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihme siinä on että lakien rikkojat saavat niin valtavasti huomiota mediassa. Tavallinen köyhä ihminen joka ei riko lakeja ei saa asioihinsa juurikaan huomiota. Ajatelkaa jos kaikki alkaisivat hoitaa asioitaan häiriköimällä niin kuinka siinä kävisi? Onko tällainen anarkismi suotavaa? Minusta se on huolestuttava piirre että häiriköimällä ja lakeja rikkomalla päästään julkisuuteen ja saadaan jopa ymmärrystä teoilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä veikkaan et noilla teoilla ollaan kohta vihreiden kansanedustaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voi käsittää miten näitä rikoksia tekeviä viherterroristejä voidaan käsitellä villahansikkailla ja valkopestä kaikki heidän tekonsa! Tässä maailmassa ei ole oikeutta olemassa missään tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sini on paljon rohkeampi kuin nimimerkkien takana olevat mieshenkilöt, jotka taitavat olla hyvin kasvatettuja suomalaisia: palvelevat uskollisesti herroja uskaltamatta avata koskaan julkisesti suutaan ja sanoa mielipidettään. Ehkäpä mielipiteitä ei olekaan.
On mukava nakella törkeyksiä nimimerkin suojassa. Lempiaineita vihreät ja luonnonsuojelu.
Muuten, nyt on joulu ja ulkona viisi lämpöastetta. Vettä sataa jo kolmatta päivää peräkkäin. Mikä ihmeen ilmastonmuutos. Kaikki meille möhömahasuomalaisille, nyt ja heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Suomen -Valtio kirjoittaa Sini -neidille laskun hänen vuokseen tehdystä työstä. Siinä on ollu ministeriä, yms.virkamiestä selvittämässä yhden "cityvihreän" päähänpistoja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta ovat aktivistit taas riekkumassa jossain ja hankkimassa hankaluuksia itselleen. Eivät edes kadu tekemisiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se taas nähdään kuinka nykyinen yhteiskunta toimii. Olisi vaan venäjä pitänyt linjansa ja pannut Sinin oppimaan nöyryyttä Siperiaan pariksikymmeneksi vuodeksi. Eipä olisi kannustanut muita tampioita vastaaviin tempauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapauttaminen on tappio Greenpeacelle, koska se menettää valtavan määrä ilmaista julkisuutta ja marttyyrien sädekehän, jolla myydä toimiaan. Greenpeacen tapa ottaa oikeus omiin käsiinsä on arveluttava, eikä se ole tekemisistään edes sen vertaa vastuussa kuin esimerkiksi metsäyhtiöt, joiden se väittää tuhoavan ympäristöä. Kuinka kauan Greenpeace on markkinoinut Suomesta mielikuvaa metsien tuhoajana? Nyt aikaa on jo kulunut, ja kuinka tuhotut ne metsät nyt ovat? Tosiasioilla on arvoa vain niin kauan kun ne palvelevat aatetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisivat pitäneet siellä. Ei jaksa kun kohta tulee joka tuutista Saarelan kertomuksia, elämänkerta ja politiikkaan tietysti sen jälkeen. Olisivat semmoiset 10 - 25 vuotta pitäneet niin asia olisi unohtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän naisen ja hänen kumppaniensa myötä Greenpeace on yltänyt suureen julkisuusvoittoon.
Siitä tässä tempauksessa on kyse: julkisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

itsenäiset ja voimakastahtoiset naiset aiheuttavat miessovinisteissa alitajuista pelkoa ja ahdistusta hylätysi tulemisesta, nämä ikuisesti avuttomat ja vieroittamattomat mammanpojat haluavat nähdä jokaisessa naisessa heidän kaikkien tarpeidensa tyydyttämiseen omistautuneen turvallisen äitihahmon tai seksilelun...sellainen maailmankuva järkkyy jo yhdestä kotiin päästetystä Sini Saarelasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tässä sukupuoli ole olennainen asia? Greenpeace hakee marttyyreillään julkisuutta, ja näyttää sitä saavan. Kun kerran yleistämään ruvetaan mitä miehet näkevät, niin voisi kai sanoa niinkin, että feminismikärpäsen purema ihminen näkee sukupuolkysymyksiä sielläkin, missä niitä ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin täyttä asiaa ja totuuden sisältävä kommentti tällä kateellisten pohjolan poikien foorumilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aah, juuri tätä olen odottanut oikein innolla. Teille kaikille Sinin mollaajille: KATSOKAA NYT, kun Venäjän itsenäisen ja ennenkaikkea demokraattisen valtion OIKEUSPROSESSI eteni maan lakien mukaan, ilman että siinä olisi ollut poliittisuuden häivääkään. Siis JUURI siten, kuten te kaikki naapuriamme ihailevat olette toivoneet ja toitottaneet nyt pari kuukautta. Ei millään pahalla, muttei millään hyvälläkään: kypsykää siihen. Kiitos. Ja Sinille VALTAVAT HALAUKSET!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti tuli nuo olympialaiset, muutoin olisivat saaneet olla koko loppuikänsä venäjällä, kenenkään kaipaamana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

67
Uusi liikennelaki korostaa taksiasiakkaan omaa vastuuta – muista jatkossa nämä neljä asiaa
42
Katsastaja voi nyt määrätä auton ajokieltoon huonokuntoisen tuulilasin tai liian kuluneiden renkaiden takia
22
Pakkahuoneenkadulta löytyi 1700-luvun tynnyriviemäriä – löydöt kertovat, miten Oulu on aikoinaan rakentunut
21
Tuomari: Trump rikkoo perustuslakia blokatessaan vastustajia Twitterissä - loukkaa oikeutta sananvapauteen
14
Seitsemän laudaturia napsahti kovalla työllä – OSYKin Johanna Kylénin ja Ilona Kaistin ylioppilaskirjoitukset menivät nappiin
12
Ikäihmisten palveluihin satsataan Oulussa jatkossakin, tehostettua palveluasumista on lisätty Lukijalta
9
Presidentti Martti Ahtisaari Oulussa: Pohjoismainen hyvinvointivaltio kelpaa malliksi muille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ajateltiin muuttaa erilleen...

Eihän aloittaja ollut töitä haluamassa, vaan lisää yhteiskunnan tukia. Lue lisää...
Outo vastaus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image