Ulkomaat

Selvitys Clintonin säh­kö­pos­ti­tut­kin­nas­ta: Ex-FBI-johtaja Comey rikkoi sääntöjä, mutta ei ollut puolueellinen

FBI:n entinen johtajan James Comey. KUVA: JIM LO SCALZO / EPA
Ulkomaat 14.6.2018 20:43 | Päivitetty 14.6.2018 21:26
STT

Yhdysvaltojen oikeusministeriö arvostelee FBI:n entisen johtajan James Comeyn toimintaa demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin sähköpostien tutkinnassa.

Oikeusministeriön raportin mukaan Comey ei noudattanut kaikkia FBI:n toimintatapoja, vaan aika ajoin rikkoi normeja "dramaattisesti". Silti näyttöä ex-johtajan puolueellisuudesta ei löytynyt.

Vaikka Comey ei ollut puolueellinen, hän raportin mukaan heikensi kuitenkin toiminnallaan ihmisten käsityksiä FBI:sta ja oikeusministeriöstä. Mediayhtiö Bloomberg julkaisi Comey-raportista osia torstaina ennen sen virallista julkistamista.

Ilmoitti uudesta tutkinnasta 11 päivää ennen vaaleja

Comey onnistui suututtamaan sekä republikaanit että demokraatit Clinton-tutkintaan liittyneillä ulostuloillaan vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Ensin Comey sanoi lehdistötilaisuudessa heinäkuussa, että Clintonia vastaan ei nosteta syytteitä siitä, että tämä oli käyttänyt yksityistä sähköpostitiliä työasioihin toimiessaan ulkoministerinä.

Lokakuussa oli demokraattien vuoro raivostua, kun Comey ilmoitti vain 11 päivää ennen vaaleja, että FBI tutkii uusia sähköposteja Clintoniin liittyen. Osa demokraateista katsoi, että Comeyn ilmoitus maksoi Clintonille vaalivoiton.

Venäjä-tutkinta raivostutti Trumpin

Comey on puolustanut toimintaansa ja korostanut, ettei FBI voi toimia itsenäisenä ja poliittisesti riippumattomana, jos sen johtaja ottaa päätöksiä tehdessään huomioon toimiensa mahdolliset poliittiset seuraukset.

Vaalien jälkeen Comey on ollut erittäin julkisesti napit vastakkain presidentti Donald Trumpin kanssa, joka antoi hänelle potkut toukokuussa 2017. Trump on sanonut, että FBI:n tutkinta hänen vaalikampanjansa Venäjä-yhteyksistä "oli hänellä mielessä", kun hän päätti Comeyn erottamisesta.

Sittemmin Trump on nimitellyt Comeyta muun muassa limanuljaskaksi.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Oli muuten Trumpilta loistava päätös erottaa tämä limanuljaska. Mitä Clintoniin tulee, niin uskoakseni emme ole kuulleet vielä edes jäävuoren huippua. Sen voi aistia ilmassa, että olemme maailman suurimman skandaalin edessä joka avaa niin törkeitä tapauksia aina entisiä presidenttejä myöten, että siinä on kaikkien maailmankatsomus koetuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Ehkäpä me jotka maksemme kaiken, veroprosentti yli 40%, ollaan kyllästytty elättämään jos jonkin sortin joutilasta ja vä... Lue lisää...
Kapitalisti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image