Ulkomaat

Sek­su­aa­li­ses­ta häirinnästä syytetty USA:n senaattori Al Franken eroaa syytteiden vuoksi

Ulkomaat 7.12.2017 20:00 | Päivitetty 7.12.2017 20:23
STT

Yhdysvaltalaissenaattori Al Franken on päättänyt erota tehtävästään, koska useat naiset ovat syyttäneet häntä seksuaalisesta häirinnästä. Demokraattipuolueen senaattori Franken on tähän mennessä korkea-arvoisin amerikkalaispoliitikko, joka on eronnut häirintäsyytösten vuoksi.

Washington Postin mukaan Franken korostaa edelleen, etteivät kaikki syytökset ole totta. Hän sanoo myös, että muistaa tapahtumat hyvin eri tavoin niidenkin syytösten osalta, joissa on totuutta mukana.

CNN:n mukaan Franken ei pyytänyt jäähyväispuheessaan anteeksi.

Franken sanoo kuitenkin, että hänen ympärillään vellova kohu häiritsee hänen työtään niin paljon, että hänen on parasta luopua senaattorinpaikastaan.

Senaatin etiikkakomitea alkoi viime viikolla tutkia Frankeniin kohdistuvia syytöksiä.

Aiemmin tällä viikolla toinenkin demokraattipuolueen poliitikko, edustajainhuoneen jäsen John Conyers Jr erosi häirintäsyytösten vuoksi. Hän oli työskennellyt edustajainhuoneen jäsenenä yli 50 vuotta, pidempään kuin yksikään hänen kollegoistaan.

Demokraattien pesäero republikaaneista

Franken viittasi jäähyväispuheessaan presidentti Donald Trumpin ja Alabaman senaattoriksi pyrkivän Roy Mooren häirintäkohuihin.

- Minä lähden, ja samaan aikaan presidentin virkahuoneessa istuu mies, joka on nauhalla kehuskellut menneisyydellään seksuaalisena häiritsijänä, ja senaattiin pyrkii puolueensa täydellä tuella mies, joka toistuvasti vaani nuoria tyttöjä, hän sanoi.

Yhdysvaltojen kaksi suurta puoluetta ovat viime viikkoina valinneet täysin eri linjan, mitä tulee poliitikkoihin kohdistuviin syytteisiin seksuaalisesta häirinnästä. Demokraatit painostivat Frankenin ja Conyersin eroamaan, vaikka nämä eivät ole myöntäneet itseensä kohdistuvia syytteitä todeksi. Republikaanipuolue puolestaan antoi presidentti Trumpin johdolla Moorelle täyden tukensa.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Al Franken, tuo stand-up koomikkona lähinnä tunnetuksi tullit kaksinaismoralismin airut, yrittää nyt tyypilliseen demarityyliin pestä itseään syyttämällä muita ja valehtelemalla.

Jokainen voi käydä itse katsomassa sen nauhan Trumpin "kehuskellusta menneisyydellään seksuaalisena häiritsijänä", ja ilman demarilaseja silmillään huomata, ettei Trumpin kehut siitä, että naiset hyppivät vapaaehtoisesti syliin ole sama kuin Frankenin pakkokourinnat. Jokainen toki tavallaan, Franken omalla rikollisellaan.

Mitä vaanimiseen tulee, niin kumma ettei Franken mainitse Hillary Clintonin hyökkäyksiä ja mustamaalauksia puolisonsa Presidentti Bill Clintonin uhreja kohtaan. Niin ja kyllä Bill Clintonilla on liuta aitoja uhreja, kuten me kaikki muistanemme. Ehkäpä olisi Frankenin syytä myöntää ensin nämä ihan todistetut tapaukset myös omassa mielessään tosiksi, ennen kuin ryntäilee kourimaan seuraavaa uhriaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

300 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image