Ulkomaat

Sak­sa­lais­me­dia: USA painostaa Saksaa luopumaan Nord Stream 2 -hankkeesta

Ulkomaat 17.5.2018 22:53
STT

Yhdysvallat painostaa Saksaa luopumaan Itämerelle suunnitellusta Nord Stream 2 -kaasuputkiprojektista.

Saksalaisen uutiskanavan NTV:n mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi liittokansleri Angela Merkelille huhtikuussa, että tämän tulisi tehdä kaikkensa pysäyttääkseen kaasuputkiprojektin. Vastineeksi Yhdysvallat voisi Trumpin mukaan harkita neuvottelevansa uudesta kauppasopimuksesta EU:n kanssa. Lähteinä NTV:llä on saksalaisia hallitusviranomaisia.

Yhdysvallat vastustaa Nord Stream 2 -kaasuputkea, koska se lisää EU:n riippuvuutta venäläisestä maakaasusta, sanoi Sandra Oudkirk Yhdysvaltain ulkoministeriöstä Bloombergille torstaina. Yhdysvallat pelkää myös, että Venäjä voi käyttää kaasuputkea merenalaiseen tiedustelutoimintaan, sanoi Oudkirk.

Oudkirkin mukaan Yhdysvallat voi langettaa pakotteita eurooppalaisille yhtiöille, jotka osallistuvat hankkeen rahoittamiseen. Pakotteet perustuisivat lakiin, jonka kongressi hyväksyi 2013.

MAINOS

Kommentoi

Mitä ihmettä se Usalle kuuluu mitä hankkeita Euroopassa tehdään energian saannin turvaamiseksi. Vai uhkailee vielä pakotteillakin.
Miksi koko maailman diktaattoriksi Trump itseään luulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai vedenalaista tiedustelua? Paremmin siihen soveltuvan kaapelin Venäjä voi itse upottaa vaikka huomenna ihan itse. Nord Stream parantaa vain euroopan kaasuvarmuutta kun putki ei enää kulkisi Ukrainan/Puolan kautta vaan puolueettomalla vesialueella. USAta taitaapi harmittaa oman öljynviennin kalleus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

176 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Sehän oli kaikkien kuunneltavissa ja on vieläkin. Rinne ei pärjännyt ja heitti asiaan kuulumattoman kommentin peruskoulu... Lue lisää...
Huono häviäjä tämä R...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image