Ulkomaat

Mainos

Ruotsi, Norja ja Tanska haluavat jatkaa si­sä­ra­ja­tar­kas­tuk­sia - Risikko: Suomi tukee tarkastusten jatkumista

Ulkomaat 13.10.2017 12:15 | Päivitetty 13.10.2017 18:02
STT

Euroopan sisärajoilla tarkastuksia tehneet maat haluavat jatkaa rajatarkastuksia. Schengen-alueella ei pitäisi olla tarkastuksia, mutta ne voi ottaa käyttöön poikkeustapauksissa.

Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Itävalta ja Ranska ovat olleet kaikki halukkaita jatkamaan tarkastuksia. Maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos kertoi Luxemburgissa, että komissio arvioi hakemuksia. Maiden poikkeusluvat rajatarkastuksiin ovat umpeutumassa loppusyksystä.

EU-maiden sisäministerit ovat tänään koolla Luxemburgissa. Tiukinta keskustelua odotettiin juuri uusista Schengen-säännöistä, joihin komissio on esittänyt vastikään muutoksia. Komissio on ehdottanut, että puolen vuoden sijaan maat voisivat ottaa rajatarkastukset käyttöön väliaikaisesti turvallisuussyistä vuodeksi.

EU-virkamieslähteen mukaan EU-maat olivat positiivisia ajatukselle, että sääntöjä selkeytetään. Slovenia, Slovakia, Unkari ja Puola esittivät kuitenkin huolensa siitä, että tarkastusten jatkuva pitkittäminen haittaa Schengeniä.

- Schengen on pystyssä ja sen pitää pysyä pystyssä. Se on velvollisuutemme. Jos Schengen kuolee, Eurooppa kuolee, Avramopoulos sanoi ennen kokousta.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Suomi tukee rajatarkastusten jatkumista.

- Sehän on ollut apu Suomelle ja on auttanut siihen, että määrä on pysynyt vähäisenä. Siinä mielessä olemme valmiita tukemaan totta kai, Risikko sanoi toimittajille.

Uusi ehdotus vastuunjaosta marraskuussa

EU-maat ovat jo pitkään yrittäneet löytää yhteisymmärrystä yhteisestä turvapaikkajärjestelmästä, mistä keskusteltiin myös perjantaina.

Risikon mukaan Viro on käynyt kahdenvälisiä keskusteluita jäsenmaiden kanssa ja antaa ehdotuksensa marraskuussa.

Tavoitteena on löytää yhteinen suunnitelma, jolla jäsenmaat auttaisivat äkillisen pakolaiskriisin keskelle joutunutta maata. Turvapaikanhakijoita siirrettäisiin tietyllä mekanismilla muihin jäsenmaihin.

---

Lue Kalevasta kiinnostavimmat jutut Oulusta ja kauempaa. 🗞
Tilaa nyt alk. 9,90€/kk!

---

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Suomi tukee ajatusta, että muut maat valvovat omia rajojaan mutta nynnynä selkärangattomana Brysselin nuoleskelijana ei valvo omia rajojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinhan ne huumeetkin tuli Suomeen kun rajat aukenivat EU:n myötä ja niistäkin on nykyään huomattava riesa yhteiskunnalle. Nyt koitetaan olla mallioppilaita mutta tämäkin koituu tuhoksi jota sinisilmäiset suomalaiset eivät näytä ymmärtävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki Euroopan maat eivät huolehdi rajoistaan. Eli käytännössä koko EU:n pitäisi yhteisesti (myös Suomen) panostaa ulkorajojejensa pitävyyteen. Nyt näin ei tehdä, vaan varsinkin Italian ja Kreikan rajat vuotavat kuin seula. Siitä ongelmat johtuvat. Muka-humaani pelleily pitää loppua, muuten olemme varman ja nopean tuhon tiellä. Rehelliselle ihmiselle ei ole ongelma näyttää passinsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi voi jälleen paukutella henkseleitä EU:n mallioppilana, joka pitää rajansa auki. Helppoahan, se on kun Ruotsi, Norja ja Venäjä valvovat rajojaan tiukasti. Brysselliin se näyttää hyvältä, kun ollaan niin kovasti taakkaa jakamassa. Häpeän....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

295
Kaupunki tekee selvityksen raitiotien rakentamisesta – äänestä: Pitääkö Ouluunkin saada ratikka?
58
IS: Niinistö harmittelee ideologista työttömyyttä – "Ei pidä laiminlyödä velvollisuutta olla mukana"
53
"Tietysti olen oppositiosta hallitusta vastaan ja myös oppositiota vastaan" - Väyrysen paluu eduskuntaan keväällä siirtäisi Mikko Kärnän sivuun
35
Mopovalvonnan tulos: Traktorimönkijääkin viritetty hurjasti – Oulussa valvonnan kohteina Talvikangas ja Ritaharju
22
Nuoret syyslomalla ilmaiseksi bussin kyytiin
20
Oulun yliopistossa koulutetaan ohjelmistotuotannon maistereita työvoimakoulutuksena
19
Junttila ja Leskinen tulittivat Kärpät sarjakärkeen, katso huippuhetket videolta – ”Joukkueessa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä”

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Kolari, Muonio, Kittilä ja Enontekiö lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pohjanmaan maakunnissa kuuraisten teiden ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ossin tarina

110 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harjoittelijan nolaaminen

Ilkeä, vanhempi työntekijä voi pilata harjoittelijan innostuksen työelämään tai ainakin kyseiseen firmaan tai kauppaliik... Lue lisää...
Ukko kaupungista

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.10.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image