Ulkomaat

Ranskassa ainakin 3,7 miljoonaa marssijaa

Ulkomaat 11.1.2015 18:43 | Päivitetty 11.1.2015 22:16
STT

Ranskassa ainakin 3,7 miljoonaa ihmistä on osallistunut tänään terrorismin vastaisiin marsseihin. Niissä on muistettu tällä viikolla Ranskassa tehtyjen iskujen uhreja.

Pariisin suurmarssiin osallistui sisäministeriön mukaan 1,2–1,6 miljoonaa ihmistä. Tarkkaa lukua on mahdoton antaa mielenosoituksen jättimäisyyden vuoksi.

– Lähtöpaikka Tasavallanaukio ja sen lähikadut olivat tungokseen täynnä ihmisiä niin, että niillä oli miltei mahdotonta liikkua, kertoo paikalla ollut STT:n toimittaja Heta Hassinen.

Tunnelma pysyi hänen mukaansa koko ajan korkealla. Ihmiset taputtivat käsiään, lauloivat ja huusivat kannustushuutoja Charlie Hebdo -lehdelle.

Myös muualla Ranskassa on marssittu. Tapahtumiin on AFP:n mukaan osallistunut yli 600 000 ihmistä.

Tapahtumaan osallistui myös useiden maiden kärkipoliitikkoja, kuten Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Suomesta marssiin otti osaa pääministeri Alexander Stubb (kok.).

Ranskan äärioikeistolainen Kansallinen rintama -puolue on kehottanut kannattajiaan boikotoimaan Pariisin marssia, koska puoluetta ei haluttu mukaan tapahtuman valmisteluihin.

Ranska on määrännyt yli 2 000 poliisia ja sotilasta varmistamaan tapahtuman turvallisuutta. Marssin reitti kulkee kolmen kilometrin matkan Pariisin keskustassa.

Eilen samankaltaisiin marsseihin eri puolilla Ranskaa otti osaa arviolta yli 700 000 ihmistä.

Muualla Ranskassa marssit ovat keränneet noin 2,5 miljoonaa osallistujaa.

Solidaarisuusmarsseja on järjestetty myös muualla Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella. Esimerkiksi Brysselissä osallistujia oli yli 10 000.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Luulisi isoJn tajuavan, ettei sosialistinen kitinä eriarvoisuudesta auta silloin kun uskonnollinen fanatismi näyttää nurjat puolensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosialistinen eriarvoisuus aiheuttaa uskonnollista fanatismia. Terrorismin vastainen länsirintama on surmannut enemmän viattomia ihmisiä kuin kaikki maailman terroristijärjestöt yhteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ranskan äärioikeistolainen Kansallinen rintama -puolue on kehottanut kannattajiaan boikotoimaan Pariisin marssia, koska puoluetta ei haluttu mukaan tapahtuman valmisteluihin"

Luulisi ranskalaistenkin tajuavan, että ihmisten eriarvoistaminen ja väärin kohtelu on juuri keskeisin syy näihin iskuihin. Vaan mitäs vielä, itse mennään ja astutaan samaan miinaan. Mielipiteen tukahduttaminen on varmin konsti kylvää vihan siemen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On monenlaisia mielipiteitä - yhteiskuntaa rakentavia, ja sitä tuhoavia omien etujen saavuttamiseksi. Kitketäänhän ne rikkaruohotkin kasvimaasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image