Ulkomaat

Putinilta odotettu ilmoitus pre­si­dent­tieh­dok­kuu­des­ta

Vladimir Putin sanoo asettuvansa ehdolle maaliskuun presidentinvaaleissa. KUVA: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / EPA
Ulkomaat 6.12.2017 16:42 | Päivitetty 6.12.2017 18:24
STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona asettuvansa ehdolle maaliskuun presidentinvaaleissa. Presidenttikausi Venäjällä on kuusivuotinen. Putin ilmoitti ehdokkuudessaan puhuessaan autotehtaan työntekijöille Nizhni Novgorodissa.

Putin on ollut joko pääministerinä tai presidenttinä vuodesta 2000. Itse asiassa hän aloitti virkaatekevänä presidenttinä jo uudenvuodenaattona 1999, kun Boris Jeltsin ilmoitti erostaan. Vuosina 2008-2012 Putin toimi pääministerinä Dmitri Medvedevin toimiessa presidenttinä. Tosin monet epäilivät Putinin olleen tuolloinkin tosiasiallinen johtaja. Putin palasi presidentiksi vuonna 2012.

Jos Putin voittaa maaliskuiset vaalit, hänen valtakautensa jatkuu vuoteen 2024. Tällöin hän tulisi olleeksi Venäjän johdossa pitempään kuin Leonid Brezhnev, jonka valtakausi ulottui vuodesta 1964 vuoteen 1982.

MAINOS

Kommentoi

Silloin tällöin kiva lukea näitä kommentteja- valitettavan usein ne vain kirjoitetaan pelkästään ilkeilyn ja täyden tietämättömyyden kera. No tuskinpa kukaan niitä vakavasti ottaa, ovat ne sen verran alkeellisia sepustuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putin on tavallaan kuin Oligarkkien pankkiiri, jonka pitää olla johdossa, jotta eliitin kavaltamat rahat säilyvät heidän hallussaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen antanut median vuosikaudet kertoa minulle mitä minun tulee ajatella esimerkiksi Putinista. Trump-shokin jälkeen aloin ottamaan asioista selvää ja Putin on itse asiassa tehnyt saman Venäjälle mitä Trump tekee parhaillaan Yhdysvalloille. Nämä miehet tuhoavat olemassa olevan valtaapitävän eliitin ja Putin toki on edennyt Venäjällä jo varsin pitkälle ja siivonnut kaikki neuvosto-rotat pois koloistaan. Trump vasta aloitti siivouksen Yhdysvalloissa, mutta vauhti on yllättävän hurja. Vuosikymmenen kuluttua kun nämä herrat ovat saaneet työnsä päätökseen, elämme maailmassa jossa ensimmäistä kertaa vallitsee maailman rauha. Olen pahoillani kun joudun toteamaan, että EU valheineen on tässä pahan puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei se osaa jättää jo paikkaansa nuoremmille ja Venäjän pitäisi tutkia politiikan korruptiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan venäläinen ole niin hölmö että alkaisi tutkimaan kotimaansa korruptiota. Sehän on selvä itsemurha. Sama kuin Italiassa alkaisi taistelemaan mafiaa vastaan. Tietää satavarmasti että kylmänä löytyy jostakin, jos edes yleensäkään löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti Putin on hoitanut asiat loistavasti .Turvallisuuden ja maailmanrauhan kannalta on hyvä että hän asettuu ehdolle .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyökkäyssota Ukrainaa vastaan kyllä himmentää mennyttä kautta ja siviilimatkustajakoneen alasmpuminen. Putin ei muuten voi hävitä vaaleja. Hän itse valitsee kilpakumppanit ja nyt on peräti kolme blondia äänisaalista jakamassa Putinin kanssa. Siis Venäjällä, jossa naiset tulevat tiskirätin jälkeen yhtä vuosittaista päivää lukuunottamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mimmonen vaali se semmonen mahtaa olla jossa vastustajat on vankilassa tai ehdokkuus on estetty. Kannattaisi ottaa mallia 100- vuotiaasta Suomesta miten se demokratia toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vau, nyt saatiin vaalitaisteluun säpinää ja kuhinaa. Odotan Saulin ja Vladin kiihkeää vääntöä toisella kierroksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annas kun arvaan .................hän on ............... ??? ............... hmm ................ Putin!

Perustuslaki muutetaan Duumassa 110%:n kannatuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

99
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
77
Suomalainen ei haluaisi muuttaa työn perässä - Janne Härmä on poikkeus
59
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
49
Kärpät on lyönyt Tapparalle luun kurkkuun, kärppäluotsi Manner silti tyynenä: "Pelit vielä pahasti kesken" – katso huippuhetket!
44
Tiistaina halli oli pahasti vajaa, mutta nyt Oulun Raksilaan on lämpiämässä kipakka lauantaisauna –  "Tupa on lauantaina täysi"
42
Raahen Laivan kaivos parantaa tehoja - tavoitteena kaksi tonnia kultaa vuodessa
41
Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta - "Erikoinen tapahtumasarja"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

163 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

Kyllä meillä ikätoverit on nyt aika vähän nöyrtyä ja osoittaa kunnioitusta nyt työssäkäyviä kohtaan. He kuitenkin loppus... Lue lisää...
Vanha patu

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image