Ulkomaat

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain johtajat sanasodassa - Trumpia haukuttiin höppänäksi ja Jong-unia mielipuoleksi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump sättivät toisiaan. KUVA: KCNA / JUSTIN LANE / EPA
Ulkomaat 22.9.2017 4:32 | Päivitetty 22.9.2017 23:04
STT, Kaleva

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vastannut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uhkaukseen tuhota Pohjois-Korea. Valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan Kim varoitti, että Yhdysvallat maksaa kalliisti uhkauksesta.

Pohjois-Korea luonnehti Trumpin YK-puhetta "koiran räksytykseksi".

- Trumpin sanat eivät ole pelottaneet tai pysäyttäneet minua, vaan lähinnä vakuuttaneet siitä, että valitsemani tie on oikea ja minun on seurattava sitä loppuun saakka, Kim sanoi harvinaisessa henkilökohtaisesti pitämässään puheessa.

- Nyt kun Trump on loukannut minua ja maatani maailman silmien edessä ja tehnyt kaikkein raivokkaimman sodanjulistuksen historiassa sanoen tuhoavansa Pohjois-Korean, harkitsemme vakavasti käyttävämme historian korkeimman tason vastatoimia.

- Aion varmasti ja epäilemättä taltuttaa mielisairaan yhdysvaltalaishöppänän tulella, Kim päätti puheensa.

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhapin mukaan Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho sanoi YK:n yleiskokouksessa, että Pohjois-Korea voisi harkita vetypommin testaamista Tyynellämerellä.

Pohjois-Korea ilmoitti aiemmin tässä kuussa testanneensa vetypommia, joka oli maan valtion television mukaan täydellinen menestys.

Trump: Kim on selvästi mielipuoli

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vastasi muutama tunti Kimin puheen jälkeen tämän kommentteihin Twitterissä.

- Pohjois-Korean Kim Jong-un on ilmiselvästi mielipuoli, jota ei haittaa oman kansansa näännyttäminen nälkään tai heidän tappamisensa. Häntä koetellaan vielä niin kuin ei koskaan aiemmin, Trump sanoi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan kehotti osapuolia malttiin, verraten Kimin ja Trumpin sananvaihtoa "pikkulasten tappeluun lastentarhassa".

Yhdysvallat asetti Pohjois-Korealle lisää pakotteita eilen. Pakotteet koskevat yhtiöitä ja henkilöitä, jotka käyvät kauppaa Pohjois-Korean kanssa. Tilanne voi pakottaa kiinalaiset pankit ja venäläiset yritykset valitsemaan, haluavatko ne jatkaa kaupankäyntiä Pohjois-Korean kanssa vai joutua Yhdysvalloissa mustalle listalle.

Yhdysvaltain valtiovarainministerin Steven Mnuchinin mukaan uudet pakotteet Pohjois-Koreaa vastaan merkitsevät, etteivät yritykset enää voi käydä kauppaa sekä Yhdysvaltojen että Pohjois-Korean kanssa.

Jotkut analyytikot kuitenkin sanoivat, ettei ole näkyvissä merkkejä pakotteiden toimivuudesta, ja varoittivat, ettei yhä pahansisuisemmaksi ja henkilökohtaisemmaksi muuttuva kiistely maiden johtajien välillä ainakaan auta asiaa.

Yhdysvallat on toistaiseksi kieltäytynyt neuvottelemasta Pohjois-Korean kanssa. Trump on kuitenkin aiemmin väläyttänyt, että neuvotteluille saattaisi olla mahdollisuus.

YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin on tarkoitus tavata lauantaina Pohjois-Korean ulkoministeri Ri New Yorkissa ja tunnustella keskusteluiden mahdollisuutta.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kerrankin kumpikin veijari puhuu totta. Turhaan ollaan haukuttu näitä viisaita valtiomiehiä lapsellisiksi kakaroiksi ja itseraikkaiksi kaheleiksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijät ovat kuin kaksi nulikkaa hiekkalaatikolla tai kaksi koulukiusaajaa yöllä grillijonossa. Ja näiden takana on valtava ydinasearsenaali joita molemmat ovat valmiita käyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kiteytyy kuinka tyhmä ihmisrotu oikeasti on. On ihme että olemme vielä täällä. Emmekä ole tappanut toisiamme vihassa ja vallan himossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun valtioissa on tämän tason johtajia niin siitä ei hyvää seuraa. Molemmat riitapukarit hoitoon ja äkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nälkärajalla elävän kehitysmaan despootti haastaa suuren ja mahtavan eli ainoan supervallan, jonka Putkinkin tunnusti. Sen sijaan itsenäinen sivistysvaltio Suomi on rähmällään ja kuuntelee nöyrästi, mitä jenkit ajattelee ja sitten vain samaa mieltä. Helppoa kuin heinänteko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Pohjois-Korea on nälkärajalla elävä kehitysmaa, vaikka se voisi olla Kiinan kaltainen talousjätti? Mietipä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä saa mitä tilaa.
Molemmin puolin.
Lohduttaudutaan sillä että PK on kaukana ja ydinlaskeuma ei tule kovin vahvana tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image