Ulkomaat

Mainos

Pa­les­tii­na­lai­set Trumpin uhkauksesta: Jerusalem ei ole myytävänä

Trump syytti palestiinalaisia haluttomuudesta neuvotella rauhasta. Arkistokuva. KUVA: MICHAEL REYNOLDS / EPA
Ulkomaat 3.1.2018 12:02
STT

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin edustajan mukaan Jerusalem ei ole myytävänä. Edustaja kommentoi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviittiä, jossa tämä uhkasi lopettaa palestiinalaisten saaman talousavun.

–  Jerusalem on Palestiinan valtion ikuinen pääkaupunki, eikä se ole myytävänä kullasta tai miljardeista, Nabil Abu Rudeina sanoi.

Trump sanoi tviitissään, että Yhdysvallat maksaa palestiinalaisille satoja miljoonia dollareita vuodessa saamatta sen paremmin kunnioitusta kuin kiitollisuutta. Trump syytti palestiinalaisia haluttomuudesta neuvotella rauhasta.

Trump tunnusti Jerusalemin joulukuussa Israelin pääkaupungiksi. Abbas sanoi tämän jälkeen, että Yhdysvalloilla ei voi olla roolia Lähi-idän rauhanhankkeessa.

Yhdysvallat tuki vuonna 2016 palestiinalaisalueita yli 300 miljoonalla dollarilla.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taitaa olla järjestyksessään neljäs ristiretki...missähän vaiheessa Eurooppakin herää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen jo vuosia ihmetellyt, miksi palestiinalaishallintoa pitää ylipäätään tukea. Jopa kirkollammekin on oma rahaeränsä, mikä tuon sodan ylläpitoon aina erehtyvät lähettämään. Itse tietysti luulevat ostavansa lääkkeitä ja ruokaa, mutta kaikki raha, mitä hallinnon ei itse tarvitse kuluttaa välttämättömyyksiin, voi sijoittaa aseisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan yhtä hyvin voi kysyä miksi Yhdysvallat tukee Israelia 3000 miljoonalla vuosittain? Kaiken lisäksi mainittu summa menee suoraa sotilaallisiin tarkoituksiin koska on nimenomaan sotilaallista tukea. Lisäksi USA maksaa Israelille muutakin tukea.

Tosi asia on että USAn Israelin politiikka on suurin syy sille miksi tuonne ei saada koskaan rauhaa.

Yksi ratkaisu, nyt kun USA harhailee maailmanpolitiikan ties missä vesillä Trumpin takia, olisi että EU tunnustaisi Länsi-Jerusalemin Israelin ja Itä-Jerusalemin Palestiinan valtion pääkaupungiksi. Suurin osa EU maista ei vieläkään ole tunnustanut Palestiinan valtiota mikä on äärettömän lapsellista ja pitäisi hoitaa pois päiväjärjestyksestä. Koska 70 % YKn (137 valtiota) jäsenmaista (mm. Ruotsi ja Islanti) on tunnustanut Palestiinan valtion itsenäiseksi valtioksi joten Palestiinan valtio on osittain tunnustettu itsenäinen valtio samaan tapaan kuin esim. Kosovo. Kosovon on tosin tunnustanut vain 111 YKn jäsenvaltiota, mm. USA ja suurin osa EU maista Suomi mukaan lukien, mutta ei Serbia, Venäjä, Intia eikä Kiina.

Länsimaat pelaa niin kaksinaamaista peliä näissä asioissa että hävettää. Mitään järkeähän tässä ei ole. Vain kaksinaamaista politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläpä höpötä, kyllä suurin syy siihen ettei rauhaa tuonne tule, on se että juuri mikään Arabimaa ei ole tunnustanut Israelia edelleenkään, eikä tunnusta. Jos tuolla kolkalla tapahtuisi sellainen ihme, että Israel olisi tasavertainen valtio, niin rauhalle olisi edes jotain edellytyksiä. Nyt EU tukee hyvin yksipuolisesti tuon konfliktin osapuolia Israelia vastaan ja se on erittäin huono asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Juuri oli mediassa kerrottu: Kun työnhakija on töissä 1h/ viikko, työttömyys on historiaa hänen kohdallaan! Eläköön hal... Lue lisää...
Hyvin menee, mutta m...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

22.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image