Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Norjalaiskonetta ei löydetty, sää estää etsintälennot

Koneessa olleiden viiden norjalaisupseerin kohtalosta ei ole vielä tietoa. Koneessa olleiden viiden norjalaisupseerin kohtalosta ei ole vielä tietoa.
Fredric Alm/ Lehtikuva
Ulkomaat  16.3.2012 | Päivitetty 16.3.2012 | STT-TT, Muuta tekstin kokoa -+

Pohjois-Ruotsissa eilen kadonnutta norjalaista kuljetuskonetta ei ole vieläkään löydetty. Etsinnät jatkuvat erittäin huonossa säässä Kebnekaise-tunturin alueella. Kova tuuli ja lumisade vaikeuttivat mystisesti kadonneen koneen etsintöjä, ja hankaloittivat helikoptereiden yrityksiä päästä alueelle.

Yhteys sotaharjoituksiin osallistuneeseen norjalaiseen Hercules-koneeseen menetettiin jo eilen iltapäivällä, eikä koneesta ole saatu sen jälkeen signaaleja. Kone oli matkalla Norjan Evenesistä Kiirunan lentokentälle. Sen kyydissä oli viisi norjalaista, joiden kohtalosta ei ole tietoa.

Etsintöjä vaikeutti myös Kebnekaisen ympäristön hankala maasto.

Vaikka olosuhteet alueella ovat äärimmäisen vaikeat, toiveita pidettiin vielä elossa.

Pelastusviranomaisten mukaan etsintöjen ongelmana ei ole resurssien puute, vaan sää. Etsintöihin saatiin tänään lisää helikoptereita Norjasta, ja Britanniasta apuun oli määrä saapua myös Hawkeye-valvontalentokone.

Kadonnut kone oli mukana kansainvälisessä Cold Response -sotaharjoituksessa, johon osallistuu yli 16  000 sotilasta 14 maasta. Myös Suomi on mukana.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

6/6 kommenttia

lochiead
16.3.2012 19:06

Toiveita on niin kauan kuin kone löytyy ja miehet elossa.


Aslak.
16.3.2012 18:48

Jos se loikkas venäjälle.


Norjanfani
16.3.2012 13:01

Tavallisella tallaajalla ei ole kokemusta siitä minkälainen on lumimyrsky tuolla alueella. Itse olen sen kerran kokenut. Kaikki on vaan harmaata hilllittömästi vellovaa lumipuuroa ja mitään ei näe. Herätti kyllä kunnioituksen luonnon voimia kohtaan.


Korkeuserot, ilmavirtaukset ja vuoristoaaltoa
16.3.2012 12:56

Aluetta hieman tuntevana siellä on voimakkaita laskevia ja nousevia ilmavirtauksia useimman tuulensuunnan vallitessa. Vuorenhuippujen jälkeen on voimakkaita laskevia ilmavirtauksia, roottoreita ja ne voivat temmata mukaansa koneen kuin koneen vieden sitä maata kohti. Laskevat ilamvirtaukset voivat olla luokkaa 5 metriä sekunnissa, jolloin puoli kilometriä katoaa lentokorkeudesta jo reilussa minuutissa(100sek.)
Toivottavasti näin ei ole päässyt käymään vaan ovat turvassa..

Kebnekaisen vuoristoaaltojen mukana lentokoneen saa myös nousemaan useiden kilometrien korkeuteen jopa konetta maan suhteen paikallaan pitäen.


kyynikko
16.3.2012 09:54

Kuulostaa uskomattomalta.


Timpska
16.3.2012 14:50

Toisinaan niitä Kebnen aaltopilvimuodostelmia näkee suomenkin taivaalla. Siellä on tosiaan elämää ilmassa. Toivottavasti olis hyviä uutisia mtä Herculekseen tullee.


Mainos
Mainos
Galleriat »|Ulkomaat

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Ulkomaat Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös