Ulkomaat

Mainos

Nor­ja­lais­ko­net­ta ei löydetty, sää estää etsintälennot

Ulkomaat 16.3.2012 5:22 | Päivitetty 16.3.2012 17:36
STT-TT,

Pohjois-Ruotsissa eilen kadonnutta norjalaista kuljetuskonetta ei ole vieläkään löydetty. Etsinnät jatkuvat erittäin huonossa säässä Kebnekaise-tunturin alueella. Kova tuuli ja lumisade vaikeuttivat mystisesti kadonneen koneen etsintöjä, ja hankaloittivat helikoptereiden yrityksiä päästä alueelle.

Yhteys sotaharjoituksiin osallistuneeseen norjalaiseen Hercules-koneeseen menetettiin jo eilen iltapäivällä, eikä koneesta ole saatu sen jälkeen signaaleja. Kone oli matkalla Norjan Evenesistä Kiirunan lentokentälle. Sen kyydissä oli viisi norjalaista, joiden kohtalosta ei ole tietoa.

Etsintöjä vaikeutti myös Kebnekaisen ympäristön hankala maasto.

Vaikka olosuhteet alueella ovat äärimmäisen vaikeat, toiveita pidettiin vielä elossa.

Pelastusviranomaisten mukaan etsintöjen ongelmana ei ole resurssien puute, vaan sää. Etsintöihin saatiin tänään lisää helikoptereita Norjasta, ja Britanniasta apuun oli määrä saapua myös Hawkeye-valvontalentokone.

Kadonnut kone oli mukana kansainvälisessä Cold Response -sotaharjoituksessa, johon osallistuu yli 16  000 sotilasta 14 maasta. Myös Suomi on mukana.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tavallisella tallaajalla ei ole kokemusta siitä minkälainen on lumimyrsky tuolla alueella. Itse olen sen kerran kokenut. Kaikki on vaan harmaata hilllittömästi vellovaa lumipuuroa ja mitään ei näe. Herätti kyllä kunnioituksen luonnon voimia kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aluetta hieman tuntevana siellä on voimakkaita laskevia ja nousevia ilmavirtauksia useimman tuulensuunnan vallitessa. Vuorenhuippujen jälkeen on voimakkaita laskevia ilmavirtauksia, roottoreita ja ne voivat temmata mukaansa koneen kuin koneen vieden sitä maata kohti. Laskevat ilamvirtaukset voivat olla luokkaa 5 metriä sekunnissa, jolloin puoli kilometriä katoaa lentokorkeudesta jo reilussa minuutissa(100sek.)
Toivottavasti näin ei ole päässyt käymään vaan ovat turvassa..

Kebnekaisen vuoristoaaltojen mukana lentokoneen saa myös nousemaan useiden kilometrien korkeuteen jopa konetta maan suhteen paikallaan pitäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisinaan niitä Kebnen aaltopilvimuodostelmia näkee suomenkin taivaalla. Siellä on tosiaan elämää ilmassa. Toivottavasti olis hyviä uutisia mtä Herculekseen tullee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on tai muuttuu illalla erittäin huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on tai muuttuu illalla huonoksi Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Yle vs. Sipilä

292 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yle vs. Sipilä

Katselin Uutisvuodon alun nyt lauantaina ja se oli niin mautonta, että laitoin toosan kiinni. Tämä lähenee jo ihmisen k... Lue lisää...
Mautonta

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 370 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image