Ulkomaat

Netanjahu vakuuttaa pysyvänsä virassa - avain­mi­nis­te­ril­tä kritiikkiä

Ulkomaat 14.2.2018 12:51 | Päivitetty 14.2.2018 13:29
STT

Israelissa pääministeri Benjamin Netanjahu vakuuttaa, että hänen hallituksensa on vakaalla pohjalla korruptiosyytteen uhasta huolimatta. Hallituksen avainministereihin kuuluva opetusministeri Naftali Bennett kritisoi pääministeriä, mutta ei halua lähteä tässä vaiheessa kaatamaan hallitusta.

Poliisi suositti eilen, että Netanjahu pitäisi asettaa syytteeseen lahjonnasta. Suositus on kirvoittanut vaatimuksia pääministerin erosta.

Pääministerin epäillään muun muassa pyytäneen israelilaisen lehden kustantajalta myönteistä uutisointia ja luvanneen vastineeksi apua lehtikilpailussa. Poliisi epäilee hänen myös saaneen lahjoja varakkailta tukijoiltaan.

Netanjahu sanoi Tel Avivissa pidetyn tilaisuuden yhteydessä, ettei hänellä ole aikeita erota eikä uusia vaaleja ole näköpiirissä.

Naftali Bennett johtaa äärioikeistolaista puoluetta, joka on mukana Netanjahun hallituksessa. Hänen mukaansa pääministerin ei tarvitse olla täydellinen.

- Hänen tulee kuitenkin olla sellainen, jota ihmiset voivat katsoa ja sanoa, että noin tulee toimia. Isojen rahasummien ottaminen vastaan lahjoina pitkän ajan kuluessa ei vastaa tätä käsitystä, hän sanoi. Bennett painotti kuitenkin, että Netanjahu on syytön kunnes toisin todistetaan.

Bennett teki samalla selväksi, että hänen puolueensa pysyy koalitiossa ainakin toistaiseksi. Asia menee seuraavaksi yleisen syyttäjän ratkottavaksi, ja Bennett sanoi odottavansa hänen kantaansa.

MAINOS

Kommentoi

Netanjahu on todella häikäilemätön poliitikko, joten on helppo uskoa, että kaikki käyttämänsä keinot eivät kestä päivänvaloa. Mutta valta suojelee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image