Ulkomaat

Mainos

Naton brit­ti­vah­vis­tuk­sia saapuu Viroon tänään

Ulkomaat 17.3.2017 1:25 | Päivitetty 17.3.2017 7:22
STT

Viroon saapuu tänään 130 Nato-sotilasta Britanniasta. Kyseessä on ensimmäinen suurempi ryhmä Viroon sijoitettavasta Naton pataljoonasta, jonka johtovaltiona Britannia toimii.

Lisää joukkoja ja kalustoa on tulossa lähiviikkoina Britannian lisäksi myös Ranskasta. Huhtikuussa täyden vahvuutensa saavuttavat pataljoonan kokonaisvahvuus on yli tuhat sotilasta, joista 800 Britanniasta ja 300 Ranskasta. Tanskalaiset korvaavat myöhemmin ranskalaiset.

Tapan varuskuntaan sijoitettavan pataljoonan kalustona on muun muassa miehistökuljetusajoneuvoja ja taistelupanssarivaunuja.

Nato päätti viime kesän huippukokouksessa sijoittaa taistelupataljoonat kolmeen Baltian maahan sekä Puolaan. Tarkoituksena on vahvistaa liittolaismaiden sotilaallista pelotetta Venäjän uhkaa vastaan.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Hienoa! Tämä on askel oikeaan suuntaan mutta vahvistuksen pitäisi olla satakertainen, eikä sekään ehkä riitä. Kuten on tiedossa, Venäjä järjestää elokuussa Zapad (Länsi) 2017 sotaharjoituksen, joka saattaa olla harjoitukseksi naamioitu hyökkäysvalmistelu. Venäläisten suuruudenhullu johtaja, diktaattori Vladimir Putin on tästäkin kahinasta vastuussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Oli huvittavaa seurata perusteluja, miksi sopeutumiseläkettä ei saisi poistaa. Kuulemma vaikea löytää töitä... Nythän on... Lue lisää...
samat säännöt kaikil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image