Ulkomaat

Merkel valittiin neljännelle kaudelle Saksan liit­to­kans­le­rik­si

Ulkomaat 14.3.2018 11:05 | Päivitetty 14.3.2018 11:44
STT

Saksassa liittopäivät on valinnut Angela Merkelin liittokansleriksi neljännelle kaudelle. Merkel valittiin äänin 364-315 yhdeksän edustajan pidättyessä äänestyksestä.

Valkoiseen bleiseriin pukeutunut Merkel hymyili tyytyväisenä tuloksen selvittyä. Äänestystä olivat seuraamassa niin Merkelin aviomies Joachim Sauer kuin hänen 89-vuotias äitinsä Herlind Kasner.

Liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier nimittää Merkelin virallisesti liittokansleriksi iltapäivällä sen jälkeen kun Merkel on vannonut virkavalansa. Illalla Merkel johtaa uuden hallituksensa ensimmäistä kokousta.

Heti huomenna Merkel suuntaa kohti Pariisia keskustelemaan EU:n uudistuksista Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa. Macron varoitti Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelussa, että jos Saksaa ei saada mukaan EU:n uudistusprojektiin, se on tuomittu epäonnistumaan.

- Olemme täysin riippuvaisia toisistamme. En usko sekuntiakaan, että projekti voisi onnistua ilman Saksaa tai vastoin sen tahtoa, Macron sanoi.

Syksyn vaalien jälkeen näytti pitkään siltä, että sosiaalidemokraattien SPD on jäämässä Saksassa oppositioon. Puolue kuitenkin pyörsi päätöksensä ja lähti neuvottelupöytään, kun kristillisdemokraattien, vihreiden ja liberaalipuolue FDP:n hallitusneuvottelut olivat kariutuneet.

Saksan valtapuolueiden vaikeuksista on hyötynyt erityisesti oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolue.

MAINOS

Kommentoi

Merkeliä, Saksaa ja koko Eurooppaa odottaa vielä tämän vuoden aikana niin shokeraava paljastus, että EU ei tule siitä enää tokenemaan. Saksa tulee muuttumaan täysin. Koska kyseessä on internet foorumeilla kiertävä huhu, niin pidättäydyn kommentoimasta sen pidemmälle mikä asia on, mutta se liittyy Merkeliin ja Trumpin hallinto ei enää estä erään keskeisen ja arkaluontoisen asian tulemista julkisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image