Ulkomaat

Meksiko pidätti Zetas-huu­me­kar­tel­lin pomon

Ulkomaat 10.2.2018 1:41 | Päivitetty 10.2.2018 2:20
STT

Meksikon viranomaiset kertovat pidättäneensä väkivaltaisen Zetas-huumekartellin pomon. Nimellä Z43 tunnettu Jose Maria Guizar Valencia pidätettiin torstaina Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssä. Viranomaisten mukaan pidätys tehtiin "käyttämättä voimaa".

Guizarista, jolla on sekä Meksikon että Yhdysvaltain kansalaisuus, on annettu useita pidätysmääräyksiä sekä Meksikossa että Yhdysvalloissa. Häntä syytetään muun muassa järjestäytyneestä rikollisuudesta, murhasta ja kidnappauksesta. Yhdysvallat on luvannut viiden miljoonan dollarin palkkion Guizarista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Guizar perusti oman Zetas-ryhmittymänsä sen jälkeen, kun hän oli surmannut kartellin perustajan ja perustajan kaksi seuraajaa pidätettiin. Guizarin on arvioitu olevan 38-vuotias.

- Guizar Valencia on vastuussa tuhansien kokaiini- ja metamfetamiinikilojen tuonnista Yhdysvaltoihin vuosittain, ministeriön papereissa lukee.

Zetas-huumekartellia pidetään yhtenä julmimmista rikollisryhmistä Meksikossa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image