Ulkomaat

Mediat: Salisburyssa tutkitaan uutta myr­ky­ty­se­päi­lyä

Poliisi ja ambulanssi hälytettiin keskiviikkona toimistorakennukseen, joka näkyy kuvassa ravintola Zizzin ja Tescon myymälän välissä.
Ulkomaat 7.3.2018 16:57
Rami Nieminen

Poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköt ovat tutkineet keskiviikkona toimistorakennusta Salisburyn keskustassa Luoteis-Englannissa, kertovat englantilaiset tiedotusvälineet The Telegraph ja Daily Mail. The Telegraphin mukaan rakennuksessa työskentelevällä naisella on havaittu myrkytykseen viittaavia oireita. Paikallisen valokuvaajan mukaan rakennuksesta vietiin päivällä kaksi naista ambulanssiin.

Kyseinen rakennus sijaitsee ravintola Zizzin vieressä. Zizzin epäillään liittyvän ex-vakooja Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytykseen sunnuntaina. Ravintola on ollut suljettuna ja poliisivartiossa tutkinnan ajan.

Brittimedian mukaan poliisi on myös eristänyt uusia alueita Salisburyssa keskiviikkona. Yksi keskustan silloista ja paikallinen paloasema on suljettu tutkimuksia varten. Aiemmin poliisi on eristänyt Zizzin lisäksi paikallisen pubin sekä puiston, josta Skripal tyttärineen löydettiin sunnuntai-iltapäivällä.

Poliisi tutkii edelleen mille aineelle uhrit altistuivat. BBC:n mukaan poliisi on päässyt tutkimuksessa eteenpäin, mutta toistaiseksi uutta tietoa myrkyn koostumuksesta ei ole annettu. Aiemmin on kerrottu, että kaksi sunnuntaina ensimmäisenä paikalla ollutta poliisia sai lieviä myrkytysoireita. Myös useita hoitohenkilökunnan jäseniä on hoidettu sairaalassa myrkytysoireiden vuoksi. Yksi potilas on edelleen sairaalahoidossa.

Skripal ja hänen tyttärensä Julia ovat tehohoidossa. Heidän tilastaan ei ole annettu uutta tietoa keskiviikkona.

Tapauksen tutkinta on siirretty paikallispoliisilta Scotland Yardille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Myrkytystapahtumien jälkeen 'ensimmäisinä' paikallaolleet ovat saaneet myrkytysoireita, joten lienee kyse kaasumuodossa tai ilmateitse leviävästä muussa olomuodossa (pisara, leijupartikkeli, tms.) olevasta myrkystä. Tuskin ainakaan mistään syötävästä ja/tai juotavasta.
Olisi todella kiinnostavaa tietää onko kyse kemiallisesta tai/vai bioligisesta myrkystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:21
OYSissa osastoja kiinni elokuuhun saakka – kiireellinen hoito toimii normaalisti
8:00
Avohakkuut halutaan pois vain valtion metsistä – "Ei ajatellakaan, että se tapahtuisi yhtäkkiä", Luonnonsuojeluliitosta sanotaan
7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

264 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image