Ulkomaat

Liettua: Venäjä toi Iskander-ohjuksia pysyvästi Ka­li­ning­ra­diin

Ulkomaat 5.2.2018 15:17 | Päivitetty 5.2.2018 15:54
STT

Venäjä toi Iskander-ohjuksia Kaliningradin alueelle maanantaina, kertoi Liettuan puolustusministeri Raimundas Karoblis. Hänen mukaansa ohjuksia ei ole nyt tuotu tilapäisesti harjoituksia varten, kuten aiemmin, vaan ne on tarkoitus jättää Liettuan ja Puolan välissä sijaitsevalle alueelle pysyvästi.

Presidentti Dalia Grybauskaite sanoi, että venäläisohjukset uhkaavat Liettuan lisäksi puolta Euroopan valtioista. Hänen mielestään Naton pitäisi uudessa tilanteessa päivittää puolustussuunnitelmiaan Baltian osalta.

Venäjän Itämeren-laivaston edustaja ei suostunut kommentoimaan uutista ohjusten sijoittamisesta.

Lyhyen kantaman taktinen Iskander-ohjus voidaan varustaa tavanomaisella tai ydinkärjellä. Sen kantomatkaksi on arvioitu enimmillään noin 500 kilometriä.

MAINOS

Kommentoi

Kerjäläismaat Baltit saavat mitä tilaavat,saavat miettiä nyt miltä tuntuu olla etulinjassa ja nyt pelottaa valtavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Baltiassa elintaso nousee kohisten kun se Venäjällä laskee.

Venäjä ei uskalla aloittaa sotaa Natoa vastaan siksikin, kun sen talous horjuu jo nyt. Kansa nousee siellä tätä menoa kapinaan parissa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko Baltian maiden mielestäsi pitänyt pysyä osana Venäjää, vai miksi olet noin kireä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi kylmä sota alkoi kun USA ilman varoitusta häippäisi ABM-sopimuksesta 2003 ja alkoi pystyttää ohjustukikohtia Venäjän rajoille. Kyllä Venäjä saa vastata tuommoiseen provosointiin ja uhkailuun, olisihan se aika naurettavaa jos istuisivat tumput suorina katsomassa USAn pullistelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

liittoutumattomat maat ovat hyviä ydiniskun demonstraatiokohteita, jos nato ei muuten tottele putinia. vasta demonstraation jälkeen kohdistetaan isku johonkin naton kohteeseen. "demonstraatiosta" putin luonnollisesti syyttää usaa ja sanoo sen jälkeen olevansa oikeutettu käyttämään ydinaseita. Perinteinen "mainilan laukaus" false flag provokaatio. Mikähän venäjän naapurimaa ois sopiva kohde ...retorinen kysymys

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tilanne käännettäisiin niin, että suomalaiset varustelivat, täällä itkettäisiin kuinka siitä tuli heti ydiniskun ykkösmaali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image