Ulkomaat

Lehti: Lentokentän kolmas terroristi tunnistettu - pidätettiin jo torstaina

Brysselissä oli kaksi mittavaa poliisioperaatiota perjantaina. Niiden yhteydessä pidätettiin kolme terrorismista epäiltyä. KUVA: OLIVIER HOSLET / EPA
Ulkomaat 26.3.2016 11:39 | Päivitetty 26.3.2016 14:16
STT, Kaleva

Brysselin lentokenttäiskun kolmas terroristi on tunnistettu ja pidätettynä, kirjoittaa belgialainen Le Soir -lehti. Lehden mukaan kyseessä on Faisal Cheffou, joka pidätettiin toissa päivänä Brysselissä.

Lentokentän kolmatta terroristia on etsitty tiistain iskusta lähtien. Hattupäinen mies näkyy valvontakameran kuvassa valkoiseen takkiin pukeutuneena. Lehden mukaan miehen tunnisti taksinkuljettaja, joka vei kolme terroristia kentälle.

Kaksi miehistä räjäytti itsensä kentällä, mutta kolmas pakeni.

Tiistaina Brysselin lentokentälle ja Maelbeekin metroasemalle tehdyissä iskuissa kuoli yhteensä ainakin 31 ja loukkaantui yli 300 henkilöä.

Brysselissä oli perjantaina kaksi mittavaa poliisioperaatiota, jossa pidätettiin kolme terrorismista epäiltyä. Viranomaisten mukaan heillä oli yhteyksiä Ranskassa torstaina pidätettyyn mieheen, joka oli suunnitellut uusia terrori-iskuja Pariisiin.

Ydinvoimalavartijan murhalla
ei terroriyhteyttä

Belgialaisen ydinvoimalan vartijan murhalla ei ole yhteyttä terrorismiin, kertovat syyttäjät uutistoimisto Belgan mukaan. Charleroin syyttäjänviraston mukaan kyse on tavallisesta rikollisuudesta.

Mies murhattiin torstaina, kun hän oli kävelyllä koiransa kanssa. Belgan mukaan vartijan kulkukorttia ei varastettu murhan yhteydessä, vaikka aiemmin näin kerrottiin.

Brysselissä iskeneiden terroristien on epäilty suunnitelleen iskuja myös Belgian ydinvoimaloihin. Belgiassa on kaksi ydinvoimalaa, toinen Tihangessa, toinen Doelissa lähellä Hollannin rajaa. Niissä on yhteensä seitsemän reaktoria.

Lentokenttä avautuu ehkä tiistaina

Brysselin lentokenttä avautuu matkustajaliikenteelle aikaisintaan ensi tiistaina, ilmoittaa lentokenttä verkkosivuillaan. Kentän avautuminen silloin ei ole vielä varmistunut, sillä tiistain terrori-iskun aiheuttamia vaurioita tutkitaan vielä tarkemmin.

Kentällä pitää lisäksi panna toimeen Belgian hallituksen määräämät uudet turvallisuustoimet, kenttä ilmoittaa.

Poliisi on saanut loppuun tutkintansa kentän räjähdyspaikalla.

Finnair on jo aiemmin perunut sunnuntain lentonsa Brysseliin. Yhtiö odottaa parhaillaan virallista ilmoitusta kentän pysymisestä suljettuna vielä maanantainakin.

Brysselin matkustajia on reititetty uudelleen Amsterdamin ja Düsseldorfin kautta. Näille reiteille on mahdollisuuksien mukaan otettu käyttöön tavallista isompia koneita. Muutkin lentoyhtiöt ovat tehneet vastaavanlaisia järjestelyjä.

Matkustajilla on mahdollisuus myös perua Brysselin-lentonsa ja saada rahansa takaisin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taitaa olla niin että kopioivat vain tuon kulkukortin datan ja tekevät nyt uuden kortin jita käytetään myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuuluu koko kunnia tähänastisista löydöistä ja pidätyksistä!
Uutiset Belgian tapahtumista ovat todella sekavaa sorttia - yhtä sekavaa kai kuin poliisin toiminta.
Mitähän voi uskoa?
Mitähän vielä seuraa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kaikkea voi paljastaa kun uutisia lukevat myös terroristit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image