Ulkomaat

Korkea vaa­li­vi­ran­omai­nen: Venäläiset onnistuivat hak­ke­roi­tu­maan USA:n vaa­li­jär­jes­tel­miin

Ulkomaat 8.2.2018 0:36 | Päivitetty 8.2.2018 2:25
STT

Venäläiset hakkerit onnistuivat murtautumaan Yhdysvaltain vaalijärjestelmiin ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja, sanoo korkea-arvoinen vaaliviranomainen NBC Newsin haastattelussa.

Kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön kyberturvallisuusjohtaja Jeanette Manfra sanoi uutiskanavalle, että vuonna 2016 yhdysvaltalaisviranomaiset huomasivat 21 osavaltioon kohdistuvia hakkerointiyrityksiä, joista hyvin pieni osa onnistui.

Venäläishakkerit pääsivät Manfran mukaan käsiksi äänestäjiksi rekisteröityneiden tietoihin. Siitä, että hakkerit olivat muuttaneet tietoja, ei ole viranomaisten mukaan viitteitä.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Internet ei ole turvallinen väline suorittaa äänestystä kansallisissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö ne jaksaa? Yli vuoden jatkunut tämä Trumpille häviämisen itkeminen. Kukaan ei ole esittänyt tähän mennessä ensimmäistäkään todistetta että venäläiset olisivat vaikuttaneet vaalitulokseen mitenkään. Sellaista väitettä ei esitetä tässäkään. Ja lähteenä NBC eli fake news.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraahan uutisia. Vaikuttaminen on ollut laajaa erilaisilla valeuutisilla sosiaalisissa medioissa. Tätä ei kukaan asiaan perehtynyt enää epäile.

Kysymys tässä on kuitenkin siitä, että onko Trump tai hänen taustajoukkonsa ollut venäläisten kanssa yhdessä juonimassa. Tällainen olisi maanpetos. Nyt kannattaa odottaa tutkinnan tuloksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö, tavallisella amerikkalaisella äänestäjällä ei ollut hajuakaan mistään vaikuttamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

286 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image