Ulkomaat

Kii­na­lais­me­diat: Kiinan laivasto harjoittelee heinäkuussa Itämerellä Venäjän kanssa

Ulkomaat 19.6.2017 9:13 | Päivitetty 19.6.2017 9:44
STT

Kiinalainen laivasto-osasto on matkalla Venäjän kanssa Itämerellä pidettäviin yhteisiin sotaharjoituksiin, kertoo kiinalainen uutistoimisto Xinhua. Pietarin ja Kaliningradin alueella pidettävien Joint Sea 2017 -harjoitusten tavoitteena on uutistoimiston mukaan harjoitella pelastustehtäviä ja rahtilaivojen suojaamista merellä.

Harjoitukset on tarkoitus pitää heinäkuussa, ja niihin osallistuu Kiinalta ainakin yksi hävittäjä ja fregatti sekä helikoptereita ja merijalkaväen sotilaita.

Kyseessä on harjoitusten ensimmäinen vaihe. Toinen vaihe järjestetään syyskuussa Japaninmerellä ja Ohotanmerellä.

Kiinalaisen Global Times -lehden mukaan Kiinan puolustusministeriö kertoo, että harjoitukset pidetään joka vuosi eikä niitä ole suunnattu ketään kolmatta osapuolta vastaan.

- Lähettämällä kaikista kehittyneimpiä hävittäjiään Kiina osoittaa vilpittömyyttään Venäjälle ja lähettää vahvan signaalin muille maille, jotka suunnittelevat provokaatioita meitä vastaan, lehden haastattelema pekingiläiseksi laivastoasiantuntijaksi tituleerattu Li Jie kertoo.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Olikohan tämä se aika jolloin Venäjä oli tilannut useita tuhansia junanvaunuja sotaharjoitusjoukkojen kuljetusta varten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nato-maassa ei tarvitse pelätä. Suomella ja Ruotsilla olisi taas hyviä syitä miettiä jäsenyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt havaitaan se ikävä tosiasia, että Itämeren kaasuputki oli Euroopalta strateginen virhearvio. Ehkäpä nyt viimeinkin tajutaan se, että uuden kaasuputken rakentamista vanhan viereen ei tule sallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Putinin pitää saada uskonvahvistusta hallita koko maailmaa,onhan se polleeta näytää kuinka mahtavia kavereita Vladimirilla on 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinan mukana oleminen Itämeren pelastus- ja rahtilaivojen suojaamisen harjoituksessa lisää turvallisuutta Itämeren alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Washington inisee,että Kiina ei saa tulla Itä-merelle,mutta Washington itse on provosoimassa Kiinaa sotalaivoillaan Etelä-Kiinan merellä. Venäjä ja Kiina eivät ole kuin puolustuskyvyttömät Irak,Afganistan tai Libya, maat jotka jotka Washington tuhosi. Venäjä ja Kiina ovat tuhovoimaltaan ylivoimaisia,molemmilla mailla on valtavat ydinasejoukot ja enemmän ydinkärkiä kuin Washingtonilla ja sen NATOnukkemailla yhteensä. Venäjä ja Kiina molemmat pystyvät sytyttämään Pohjois-Amerikan ja NATO-Euroopan palamaan aina kun ne haluavat.

Kun Washington provosoi sodan Venäjää ja Kiina vastaan se vääjäämättä paisuu ydinsodaksi. Venäjä katsoo Suomen NATO-maaksi ja Suomen selviytyminen riippuu Venäjän hyväntahtoisuudesta. Jos Venäjä katsoo Suomen todelliseksi uhkaksi, sen jälkeen Suomella on elinaikaa noin.30min ja NATO ei voi asialle mitään. NATOlla ei ole mitään millä estää Venäjän ohjushyökkäys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ajatusmaailmasi sellainen, että Venäjä ja Kiina yhdessä voisivat voittaa ydinsodan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhut asiaa,etulinjassa tässä ollaan,eihän järki uppoa naton lasit päässä olevilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:00
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image