Ulkomaat

Mainos

Jemenin kapinallisten ohjus ylsi Saudi-Arabiaan, ilmavoimat ampui alas

Ulkomaat 20.5.2017 4:03 | Päivitetty 20.5.2017 9:56
STT

Saudi-Arabia kertoi lauantaina ampuneensa alas Jemenin huthikapinallisten ohjuksen. Ohjus putosi asumattomalle alueelle vajaan 200 kilometrin päähän maan pääkaupungista Riadista.

Kapinalliset ovat toistuvasti ampuneet raketteja rajan yli Saudi-Arabiaan. Ohjukset ovat harvinaisempia, ja lauantain ohjus oli toistaiseksi syvimmälle rajan yli yltänyt. Saudi-Arabia on hankkinut Yhdysvalloilta Patriot-ohjuksia, joita se käyttää kapinallisten ohjusten torjumiseen.

Saudi-Arabian johtama liittouma aloitti kaksi vuotta sitten iskut kapinallisia vastaan. Liittouma tukee Jemenin presidenttiä Abdrabuh Mansur Hadia.

YK:n mukaan Jemenin humanitaarinen kriisi kuuluu maailman pahimpiin. Sen arvion mukaan maan sisällissodassa on kuollut 7 000 ihmistä ja kolme miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Jemenin kapinallisetko kapinoi Saudi-Arabiaa vastaan? Erikoinen kapina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät tietenkään kapinoi, saudityrannia on nyt vain Yhdysvaltojen tukemana sekaantunut Jemenin sisällisotaan, josta ei huolta kanneta (vrt. Syyria). Mutta asiaan: onko "tieto" luotettava? Että oikein ballistien ohjus? Ja että se onnistuttiin torjumaan? En luota Saudi-Arabian sotilalähteisiin, varsinkin, kun ajoitus on niin sopiva Trumpin vierailun alla. Viesti on selvä: lisää aseita ja dollareita meille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Joko kävit Sotapolku.fi;ssä?

154 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyyskorvauksesta ollaan tekemässä uusi yritystuki

Tämä on silkkaa hulluutta. Kuka maksaisi työvoiman palkkaamisesta enää siinä vaiheessa kun työvoimaa saa täysin ilmaisek... Lue lisää...
De Mari

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image