Ulkomaat

Mainos

Japanin pääministeri kehottaa va­ro­vai­suu­teen Pohjois-Korean kanssa

Ulkomaat 8.3.2018 6:33 | Päivitetty 8.3.2018 6:57
STT

Japanin pääministeri varoittaa, että Pohjois-Korean tarjous keskustella ydinaseriisunnasta voi olla keino pelata aikaa. Pääministeri Shinzo Abe painottaakin, että Pohjois-Korean on edistettävä asiaa konkreettisesti. Abe sanoo muun muassa myös, ettei Pohjois-Korean neuvottelumyönteisyys saa johtaa esimerkiksi pakotteiden helpottamiseen.

Japanin parlamentin jäsenille puhunut Abe kommentoi Koreoiden mahdollista diplomaattista edistysaskelta julkisesti ensimmäistä kertaa. Tällä viikolla Koreat sopivat yhteisestä huippukokouksesta Etelä-Korean valtuuskunnan matkustettua Pohjois-Koreaan. Etelä-Korea kertoi matkan myötä, että Pohjois-Korea on luvannut pidättäytyä ohjus- ja ydinkokeista vuoropuhelun ajan. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea olisi myös valmis ydinaseriisuntaan, jos turvallisuus taataan.

Eilen Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in kuitenkin sanoi, että on vielä liian aikaista suhtautua optimistisesti Pohjois-Korean ehdotukseen keskusteluista ydinaseriisunnasta Korean niemimaalla. Moon sanoi myös, ettei Koreoiden kahdenväliset neuvottelut myöskään johda pakotteiden tai muiden painostustoimenpiteiden poistamiseen.

Nyt puhunut Japanin pääministeri Abe sanoi myös, että hän odottaa mielenkiinnolla Etelä-Korean tiedonantoa keskusteluista Pohjois-Korean kanssa.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

"eläkemaksuja ja -karttumia tulee suhteuttaa: suuret maksut tarkoittavat suuria karttumia, ja päinvastoin." Olet sinä va... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image