Ulkomaat

Ja­pa­ni­lais­me­diat: Japanin pääministeri Abe harkitsee tapaamista Pohjois-Korean Kimin kanssa

Ulkomaat 14.3.2018 4:32 | Päivitetty 14.3.2018 5:04
STT

Japanin pääministeri Shinzo Abe harkitsee Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamista, raportoivat japanilaismediat lähteisiinsä nojaten.

Virallista neuvottelukutsua Japanista tai Pohjois-Koreasta ei kuitenkaan ole esitetty. Uutistoimisto AFP:n tavoittama Japanin ulkoministeriön edustaja sanoi, ettei voi vahvistaa konkreettisten tapaamissuunnitelmien olemassa oloa. Ulkoministeriön mukaan Japani kuitenkin pohtii "tehokkaimpia tapoja" käsitellä Pohjois-Koreaa.

Kyodo-uutistoimiston ja japanilaismedia Jiji Pressin hallintolähteiden mukaan Japani harkitsee kahdenvälisiä neuvotteluja Pohjois-Korean kanssa uutena ratkaisuvaihtoehtona kireiden suhteiden lämmittelyssä. Lähteiden mukaan Japani on myös huolissaan siitä, että Yhdysvallat saa Japania enemmän vaikutusvaltaa Pohjois-Korean tilanteen ratkomisessa, jos Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean neuvottelut etenevät merkittävästi ilman Japanin panosta. Japani pelkää muun muassa, että Pohjois-Korean sieppaamien japanilaisten kysymys ohitetaan Pohjois-Korean kanssa käydyissä neuvotteluissa.

Pohjois-Korean kovistelu siepattujen japanilaisten palauttamiseksi oli yksi Aben vaalilupauksista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti yllättäen viime viikolla hyväksyneensä Pohjois-Korean diktaattorin tapaamiskutsun. Abe totesi olevansa tapaamispäätökseen erittäin tyytyväinen, mutta varoitti samalla, että Pohjois-Korean-vastaisia pakotteita ja painostusta on syytä jatkaa, kunnes maa osoittaa konkreettisesti aikovansa luopua ydinaseista.

Viimeksi Japanin pääministeri on tavannut Pohjois-Korean johtajan vuonna 2004, kun Junichiro Koizumi tapasi Pohjois-Korean nykyhallitsijan isän Kim Jong-ilin Pjongjangissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Louhimiehen

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Louhimiehen

Kylläpä nimimerkki Sopotti on ilkeä ja tunteeton ihminen. Paljon pahempi, kuin olen vuosien varrella ajatellut. Empatia... Lue lisää...
Nuorten naisten äiti

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

22.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image