Ulkomaat

Mainos

Italian turmalaivan kapteeni pidätettiin

None KUVA: -
Ulkomaat 14.1.2012 23:17
STT-AFP

Italian laivaturman jäljiltä etsitään edelleen kymmeniä ihmisiä. Paikallisten viranomaisten mukaan illalla oli tavoittamatta 41 ihmistä, joiden nimet olivat laivan matkustaja- tai miehistölistalla. Etsintöjen odotetaan jatkuvan läpi yön.

Italian viranomaiset olivat haluttomia arvailemaan turman syytä. Laivan kapteeni kertoi Italian televisiolle, että laiva oli osunut kivikkoon paikassa, jossa merikorttien mukaan piti olla turvallista.

Syyttäjät kuulustelivat laivan kapteenia useita tunteja ja lopulta pidättivät hänet, kertoi uutistoimisto Ansa.

Turma vaati ainakin kolme kuolonuhria: kaksi ranskalaista turistia ja perulaisen miehistönjäsenen. Noin 40 ihmistä loukkaantui. Aluksella oli kaikkiaan runsaat 4? 000 ihmistä.

Italian rannikkovartioston mukaan turmalaiva oli ilmeisesti ajanut liian lähelle rantaa.

Risteilyaluksella oli mukana kaksi suomalaista matkustajaa. Laivayhtiö on vahvistanut tiedon ulkoministeriölle.

—? Suomalaisiin matkustajiin olen ollut puhelinyhteydessä, ja he ovat kunnossa, kertoi Suomen Rooman-lähetystön lähetystösihteeri Pekka Hirvonen STT:lle illansuussa.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuttua touhua jo Onassiksen aikana, parhaiten tuottaa vakuutukset. Ne on ihan perluskooneja nuo välimeren äijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

GPS:ssän käyttämättömyyden ihmettelijöille. Ja variskin tuolle joka kertoi olleensa purjehtinut vuosikymmeniä. Luulisi sinun sitten tietävän, että tällaisia laivoja suunnistetaan juurikin merikorttien avulla, koko ajan pitää tietää missä merikortilla mennään. GPS saa olla vain apulaite, ei primäärinen suunnistuslaite. se voi vikaantua ja sitten ollaan täysin hukassa missä mennään. Näin se vaan on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

merikorttien mukaan turvallista.... Tä? Siis nykyisin ei ajeta pyörälläkään ilman gps:ää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen alus ei päädy kuvan mukaiseen asentoon rannikolle minkään hiekkasärkän takia, vaan siinä on massiivinen repeämä luultavasti juuri tyyrpuurin puoleisessa kyljessä pohjakosketuksen takia. Kyllä sekin kari osaltaan hiekaksi vastavuoroisesti muuttui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo voi olla mahdollista, olisi varustamo hankkinut 400 euron garminin, niin tuokin onnettomuus olisi vältetty 100 varmasti. Kymmenien ihmisten henki olisi säästynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se ois uutinen jos ei olis mukana yhtään suomalaista yleensä ottaen ei oo löytynny vielä semmosta paikkaa misä niitä ei ois ainaki se yks kpl

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Lapin länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koiviston hautajaiset

Olla sanomatta mitään. Kaikki sanomisen arvoinen on varmasti sanottu jo aikapäiviä sitten, kiitoksetkin lausuttu. Kaikk... Lue lisää...
Parrein

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image