Ulkomaat

Ita­lia­lais­vies­ti­met: Berliinin iskusta epäilty ammuttu tu­li­tais­te­lus­sa Milanossa

Berliinin joulutorin terrori-iskusta epäilty Anis Amri on ammuttu tulitaistelussa Milanossa, kertovat italialaisviestimet ja uutistoimisto Reuters.
Ulkomaat 23.12.2016 11:46 | Päivitetty 23.12.2016 13:09
STT

Berliinin joulutorin terrori-iskusta epäilty Anis Amri on ammuttu tulitaistelussa Milanossa, kertovat italialaisviestimet.

Italialaisen Ansa-uutistoimiston mukaan poliisi pysäytti Amrin auton Sesto San Giovannissa lähellä Milanoa kolmen kieppeissä viime yönä rutiinitarkastusta varten. Tuolloin Amri veti esiin pistoolin ja paikalla alkoi tulitaistelu, jonka seurauksena Amri kuoli.

Amri on ollut pakosalla maanantaista saakka. Tuolloin hänen epäillään ajaneen tahallaan kaappaamallaan rekalla ihmisten päälle Berliinin joulutorilla. Iskussa kuoli 12 ihmistä ja kymmeniä loukkaantui, heidän joukossaan yksi suomalainen.

Amri tuli Italiaan vuonna 2011 syntymämaastaan Tunisiasta. Pian saapumisensa jälkeen hän joutui vankilaan tulipalon sytyttämisestä vastaanottokeskuksessa. Hänet vapautettiin toissa vuonna, minkä jälkeen Amri lähti Italiasta Saksaan.

Saksa viestittää olevansa helpottunut siitä, että Berliinin terrori-iskusta epäilty Amri on ammuttu Italiassa eikä ole enää vaaraksi. Sisäministeriön edustaja Tobias Plate muistutti kuitenkin tiedotustilaisuudessa, että Saksa ei vielä ole saanut virallista vahvistusta asiasta Italialta.

Italian sisäministeri Marco Minniti kertoi omassa tiedotustilaisuudessaan, että poliisin Milanon lähellä ampuma henkilö on "ilman epäilyksen häivää" Amri.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image