Ulkomaat

Irak kertoi tarvitsevansa lähes 90 miljardia dollaria jäl­leen­ra­ken­ta­mi­seen

Ulkomaat 12.2.2018 13:17
STT

Irak arvioi tarvitsevansa 88,2 miljardia dollaria (noin 72 miljardia euroa) jälleenrakennukseen terroristijärjestö Isisiä vastaan käydyn sodan jälkeen. Kuwaitissa alkoi maanantaina kansainvälinen avustuskokous Irakin jälleenrakentamiseksi.

Irakin suunnitteluministeri Salman al-Jumailin ilmoittama arvio perustuu irakilaisten ja ulkomaalaisten asiantuntijoiden laskelmiin.

Ministeriön pääsihteeri Qusai Abdelfattah sanoi, että summasta 22 miljardia tarvittaisiin saman tien ja loput keskipitkällä aikavälillä. Irakilaisten mukaan varoja tarvitaan peruspalvelujen ja infrastruktuurin rakentamiseen monille alueille.

Irakin hallitus julisti joulukuussa kukistaneensa Isisin Irakin alueella kolmen vuoden taistelujen jälkeen. Isisin valtakausi aiheutti tuhoa suurella alueella ja ajoi miljoonat ihmiset kodeistaan.

MAINOS

Kommentoi

Suomi on jo sitoutunut maksamaan 10 miljoonaa Irakille vuonna 2018. Kyllä se raha Suomen vähävaraisilta jotenkin otetaan. Missä on palautussopimus. Raha kyllä kelpaa mutta ei oman maan kansalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varakkaat arabimaat auttavat varmasti uskonveljiään. Nyt pääsevät nämä turvapaikanhakijapojat takaisin kotiin rakentamaan maataan! Hienoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki on suhteellista. Irakista 2015 suomeen tulleet on maksanut suomen veronmaksajille jo yli 3 miljardia Euroa ja menot vain kasvaa vuosi vuodelta. Irakihan vois antaa noista muutaman öljykentän suomalaisten veronmaksajien käyttöön. Ei tarvis köyhiltäkään leikata, niin kiivaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni maailman 4 varakkain öljymaa, eli paalua kyllä riittää Irakilla jälleenrakentamiseen. Iraki voi kutsua suomeen tulleet kymmenet tuhannet nuoret miehet jälleenrakennushommiin. Suomesta niitä töitä ei näyttänyt löytyvän..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo USA:n Bushin masinoima "Iraqi Freefom" saattaa osottautua kalliiksi operaatioksi eurooppalaisille, vaikka ensisijaisesti kai amerikkalaisten olla ensisijaisesti maksumiehen paikalla. Ketkä sinne menivätkään tuhojaan tekemään? En muista suomalaisia olleen. Seurauksista kärsimme mekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Irakilla on öljylähteitä, joten sitä kautta luulisi tulevan rahat jälleenrakentamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Irak tuottaa yli 4 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä. Mitä jos vaikka myisivät sitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka uskoo että jos saavat tuon määrän rahaa, niin se menee juuri jälleenrakentamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmanmuuta Suomi auttaa, täältä lähtee heti pari koneellista monien alojen erikoisosaajia takaisin auttamaan kotimaansa jälleenrakentamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella olisi varaa maksaa tämä jälleenrakentaminen. Nostettaisiin vaikka veroja ja laskettaisiin eläkkeitä ja
lapsilisiä......hetkinen.. sehän taidettiinkin tehdä jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

43
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
25
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
6
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
5
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
5
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
5
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image