Ulkomaat

Mainos

In­do­ne­sia­lai­nen Kim Jong-namin murhasta epäilty "luuli olevansa pii­lo­ka­me­ras­sa"

Ulkomaat 17.2.2017 13:38 | Päivitetty 17.2.2017 21:30
STT

Pohjois-Korean johtajan velipuolen Kim Jong-namin salamurhan selvittelyissä saatiin uusi erikoinen käänne perjantaina. Indonesian poliisin mukaan salamurhasta epäiltynä pidätetty indonesialainen nainen oli luullut osallistuvansa piilokameraohjelmaan.

Nainen on yksi kolmesta henkilöstä, jotka on pidätetty Kuala Lumpurin lentokentällä tapahtuneen surman yhteydessä. Kim oli menossa Macaoon lähtevälle lennolle, kun kaksi naista kävi hänen kimppuunsa ja suihkutti hänen kasvoilleen nestettä. Kim kuoli matkalla sairaalaan.

- Nainen ei ymmärtänyt, että kyseessä oli murhayritys, sanoi poliisipäällikkö Tito Karnavian.

Karnavianin mukaan nainen oli tehnyt rahasta samankaltaisia jäyniä kolme-neljä kertaa aiemmin ja suihkuttanut ihmisten silmille nesteitä yhteistyössä toisen naisen kanssa.

"Oli kritisoinut järjestelmää"

Japanilaisen toimittajan mukaan Kim Jong-nam oli kritisoinut maansa järjestelmää ja sanonut, että selvitäkseen Pohjois-Korean pitäisi uudistaa talouttaan. Etelä-Korea on syyttänyt Kimin kuolemasta Pohjois-Korean agentteja.

Kim Jong-nam ei ollut koskaan tavannut velipuoltaan, Kim Jong-namista kirjan kirjoittanut japanilaistoimittaja Yoji Gomi kertoo.

- Hän oli myös sanonut, ettei perimyksellinen vallansiirto sovi sosialistiseen yhteiskuntaan ja että johtaja pitäisi valita demokraattisesti.

Malesia vaatii DNA-näytettä

Malesia ei se aio luovuttaa Kim Jong-namin ruumista ilman perheeltä saatavaa DNA-näytettä. Pohjois-Korea on vaatinut, että ruumis pitää toimittaa sinne.

Malesialaisviranomaiset alkoivat perjantaina tutkia ruumiista otettuja näytteitä selvittääkseen, mitä myrkkyä Kim Jong-namin tappamisessa käytettiin. Pohjois-Korea vastusti ruumiinavausta.

- Toistaiseksi kukaan perheenjäsen ei ole ilmoittautunut tunnistamaan ruumista tai pyytämään sen luovuttamista. Me tarvitsemme perheenjäsenen DNA-näytteen, jolla tunnistus voidaan varmistaa, sanoi Selangorin osavaltion poliisipäällikkö AbdulSamah Mat.

Kelpaava DNA-näyte voi kuolinsyytutkijan mukaan olla lapselta tai sisarukselta. Myös puolisisaruksen DNA kelpaisi.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Tuohan on sanomattakin selvää mikä/kuka hengen vei.
Eikö tuota hulluutta saa kuriin millään keinoin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän armeijan vahvuus

78 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikä oikeastaan on elämän tarkoitus maalla asuessa?

Jos sinä olet niin sivistynyt, että sinulla ei ole sijaa maalaismoukkien joukossa, niin minä ihmettelen suuresti, miksi ... Lue lisää...
helppo ratkaisu

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.9.

Naapurit

25.9.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image