Ulkomaat

Mainos

Greenpeace-Saarelan tunnelmat ris­ti­rii­tai­set: "Mistä meidät armahdetaan?"

Ulkomaat 17.12.2013 22:36 | Päivitetty 18.12.2013 16:49
STT, Kaleva

Suomalaisen Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan tunnelmat Venäjän hyväksymän armahduslain suhteen ovat helpottuneet mutta ristiriitaiset.

"Mistä meidät armahdetaan? Me emme ole rikollisia, me emme ole huligaaneja tai merirosvoja."

Hän sanoo Greenpeacen tiedotteessa, että on huolissaan venäläisten Greenpeace-aktivistien puolesta ja pelkää näiden saavan joka tapauksessa merkinnän rikosrekisteriin. Saarela muistuttaa myös, että Arktista uhkaavat edelleen samat ongelmat kuin ennenkin.

Sini Saarela ja joukko muita Greenpeace-aktivisteja on ollut syytteessä huliganismista. Tutkintakomitean odotetaan armahduslain voimaantulon jälkeen päättävän heitä koskevan tutkinnan lopettamisesta.

Greenpeacen Suomen-toimistosta arvioidaan, että aktivistit tuskin pääsevät pois Venäjältä ennen joulua. Samoin arvelee Venäjän rikosoikeutta tunteva rikostarkastaja Jarmo Koistinen keskusrikospoliista.

- Ihan niin optimistinen en ole, joskaan ei sitä koskaan tiedä, hän kommentoi STT:lle.

Venäjän parlamentti on hyväksynyt lain, joka mahdollistaa Greenpeace-aktivistien jäsenten armahtamisen. Duuma lisäsi aiemmin tänään lakiin muotoilun, jonka perusteella tuomittujen lisäksi voidaan armahtaa myös rikoksista syytettyjä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Pullamössöporukkaa Venäjälläkin. Jotenkin uskoin, että vielä siellä olisivat rikolliset saaneet rangaistuksen, mutta piiperrys ja 'ymmärrys' leviävät sielläkin. Putin, hoi! Tee jotakin, osoita olevasi mies!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jee-sukset, voin vain kuvitella millaista mediapornoa Saarelan ympärille kehitetään Suomessa jos hänet joskus vapaaksi Venäjältä lasketaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen pettynyt tähän metsäsuomalaisten takapajuiseen kommentointiin. Mitäpä jos itse menisitte työleirille? Jokaisesta valituksesta raipanisku!
Itse pääasia (Vjeli Vjenäjän ympäristörikokset) jää pimentoon, kun täälläkin vaan ihastellaan Puuttinin väkivaltakoneiston totalitaarisia otteita silmät pullollaan, huokaillen.
Mitähän mieltä veteraanit teistäkin olisivat? Luultavasti olisivat enemmän Saarelan puolella kuin teidän ja suosikkinne totalitaristisen Väkivalta-Venäjän puolella. Koittakaa nyt kaivaa jo se maalaisjärki sieltä pienten päittenne perukoilta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pääasia on jäänyt pimentoon, Saarelan ja kumppanien tempaus ei liene kovin onnistunut. Sotaveteraanien mukaan vetäminen tähän on naurettavan asiaankuulumaton ylilyönti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei meidän tarvitse mennä työleirille eikä vankilaan koska olemme lainkuuliaisia kansalaisia. Hyvin yksinkertaista asiaa se. Ymmärstikö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sano sini kun mainitsi etteivät ole hulikaaneja .minun mielestä koko porukka on terroristijärjestö

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi tuon aktivistin pitää pikkuisen pienempää ääntä, jos tempustaan säikähdyksellä selviää. Veli venäläinen kun lukee tuollaisen lausunnon, niin päättääkin että eipäs sitten armahdetakaan, niin tiedät kyllä sitten mistä olisi armahdettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Millä logiikalla annetaan armahdus henkilölle, jota ei ole tuomittu mistään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekoaan ymmärtämättömiä ja sen kiistäviä rikollisia on 13 tusinassa, ehkä 14 nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisitte vaan onnellisia, että joku on huolissaan maailman ja suomen tilasta. Jos ennen ois ollu näin apaattisia, suomalaisia vihaavia suomalaisia, jotka tänne kirjottaa, ei Suomi olisi itsenäinen, muistakaa se!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen todella pettynyt! Toivoin vilpittömästi, että nämä huligaanit olisi tuomittu 5-7 vuodeksi kurileirille opettelemaan elämän realiteettejä. Mitähän nämä seuraavaksi keksii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisivat ottaneet pyrkijä Sinin poliisikouluun niin ei tämmösiä ongelmia olisi varmaan tullutt. Mutta kun tytön voimat ei karsinnoissa riittäneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinkö se tosiaan menee, että jos on joskus elämässään jonkun tuomion saanut, on loppuelämänsä rikollinen? Oletko kuullut sellaisesta, että tekonsa voi sovittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvänen aika, miten kovakalloinen ihminen. Vain huligaani nousee laivaan luvatta, niin kuin apinat köysissä riippuen. Menepä jonkun kesämökillä samalla tyylillä, en kehtaa arvuutella, miten kävisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mistä meidät armahdetaan? Me emme ole rikollisia, me emme ole huligaaneja tai merirosvoja." Tämä komentti antaa erittäin negatiivisen kuvan henkilön ajatusmaailmasta.

He ovat tietoisesti rikkoneet Venäjälla paikallisia lakeja yrittämällä tunkeutua öljynporauslautalle estämään toisten työntekoa. Tämä kaikki pelkästään sillä perusteella, että heillä on siihen omasta mielestään ja vain ja ainoastaan omasta mielestään oikeus. Lopulta, kun heitä vastaan ei nostetakkaan syytettä, nii vielä ulistaan ja kaivetaan verta nenästä. Tätä ei tavallinen työssäkäyvä ihminen ymmärrä.

Tätä voidaan verrata siihen, jos pidän itse oikeutena lukita Greenpeacen toimiston ovet kettingillä ja munalukolla sekä estää hippien töihinpääsy rikkomalla heidän pyöränsä. Lopulta, jos saan sakot voin kyseenalaistaa ne perusteella, että en ymmärrä, mistä minua sakotetaan. Onneksi omaan sentään järjen päässääni ja älyän olla tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

14:23
Hiihtolomaliikenteen superviikonloppu on käsillä – liikenne vilkastuu Kemin ja Jyväskylän välillä nelostiellä
14:10
Urheilijat saavat lisää sananvaltaa olympialiikkeessä - Emma Terho toivoo, että urheilijat uskaltavat heittäytyä urheilemaan
14:07
Kemin asema koitui toistamiseen aasialaismatkustajien murheenkryyniksi: Tällä kertaa mies värjötteli pyjamahousuissa laiturilla
13:44
Ruotsin valtiopäivien puhemiestä syytettiin seksuaalisesta häirinnästä - selvitys asiasta valmistui
13:43
Sipilä ei lupaa vielä EU-parlamentin lisäpaikkaa Ahvenanmaalle
13:40
Oulun käräjäoikeus: Mies sai neljän vuoden vankeustuomion hyväksikäytöstä, kaksi uhria usean vuoden ajan
13:29
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image