Ulkomaat

Mainos

Gazassa on määrä alkaa tulitauko keskiyöllä

Ulkomaat 10.8.2014 0:57 | Päivitetty 10.8.2014 20:20
STT

Myös Israel on hyväksynyt uuden tulitauon Gazaan, israelilaisviranomaiset kertovat. Palestiinalaiset kertoivat hyväksyneensä ehdotuksen jo aiemmin.

Egyptin tekemän ehdotuksen mukaan tulitauko alkaa keskiyöllä ja kestää kolme vuorokautta.

Israel kertoo neuvottelijoidensa palaavat Kairoon maanantaina, jos tulitauko pitää.

Aiemmin uutisoitiin, että Israelin ja palestiinalaisten tulitaukoneuvottelujen onnistuminen olisi palestiinalaisten edustajan mukaan hyvin heikolla pohjalla. Israelin pääministeri taas ilmoitti, että neuvottelut eivät jatku niin kauan, kun Gazasta ammutaan raketteja Israeliin.

Egyptin ulkoministeri kehotti molempia osapuolia omistautumaan tulitauolle ja käyttämään sen aselevon aikaansaamiseksi.

Aiempi tulitauko loppui perjantaiaamuna, jonka jälkeen taistelut ovat jatkuneet. Tulitauon jälkeen Israelin iskuissa on kuollut ainakin 14 palestiinalaista.

Yli kuukauden jatkuneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut yhteensä lähes 1 900 palestiinalaista. Israelin puolelta on kuollut 67 ihmistä. Palestiinalaisia on hiertänyt neuvotteluissa se, että Israel on kieltäytynyt lopettamasta Gazan saartoa ja avaamasta satamaa. Israel ei halua lopettaa saartoa, koska se pelkää, että Hamas voisi saada asekuljetuksia ulkomailta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hamasin tavoite ei ole kaksi valtiota vaan Israelin ja juutalaisten tuho. Sen jälkeen maailmanlaajuinen jihad. Tämä on mustaa valkoisella heidän julistuksessaan eroten näin Fatahin "lievemmästä" tavoitteesta tuhota Israel (?! ). Valitettavasti Hamasin lisäksi Gazan alueella on lähes 20 muuta vieläkin aggressiivisempaa islamilaista järjestöä. Kaikki taistelevat myös keskenään, välillä hoidellen sukujen välisiä verikostoja ja teloitellen ihmisiä "tarpeen mukaan" , syyksi riittää erimielisyydet Hamas-edustajien kanssa tai epäily yhteydenpitosta israelilaisen kanssa. Ei auta kuin IDF:n pysyä lujana puolustamassa alueen ainoata demokratiaa. Koska yhäkään päämäärä ei ole vain Israelin, vaan koko länsimaisen maailman valloitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Israelin tavoite on saada pysyvä rauha ja demokratia kyseiselle alueelle. Ei juutalaiset ole karkoittamassa arabeja minnekään, mutta Hamasin tavoite on selvä eli juutalaiset mereen. Ei vaan tahdo onnistua hamasin tavoite, paljon kuolee siviilejä yhteenotoissa. Jos hamas suostuu rauhaan, niin ei se ole juutalaisista kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hamas jatkaa taistelua koska tavoite on vielä saavuttamatta. Tavoiteena on tuhota Israel ja ajaa juutalaiset pois alueelta, Ääri-islamistien tavoiteena on ettei ainutkaan juutalainen tallaa islamin pyhää maata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama se isrielilla, mutta paremmat aseet. Tarkoitus on häätää kaikki ei israelilaiset valloitetuilt alueilta ja ottaa naapureilya lisää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Israelin tavoite on päästä palestiinalaisista eroon. Siihen heillä on sotilaallisesti vahvemman oikeus. Vaikka prosessi onkin näin hitaampi, on nyt helpompi kontrolloida maailman mielipidettä, eikä se vaikeuta siten tavoitteesteen pääsemistä. Seuraava vaihe on uusien turva alueiden laajentamista, joka laittaa palestiinalaiset entistä ahtaammalle. Kunnes gazan ja länsiranta ovat pieniä telttakyliä, jonka väestö vähenee hiljalleen pois, tulee israel jatkamaan tällä oikealla linjallaan. Syyttäminen kansanmurhasta israelia aiheuttaa rasismisyytteet ja työn menetyksen kuten hollywoodissa on käynyt. Varokaa siis mitä sanotte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin eikä tämä jää tähän, vaikka siionistit pääsivät taas niskanpäälle eikä maata saatukaan vallattua osaksi kalifaattia. mujahidet ym arabit kylissään rohkeasti nostavat ISIS :ksen mustat lippunsa merkiksi yhteisen jihadin merkiksi. Unelma yhtenäisestä islamilaisesta kalifaatista elää nyt vahvempana kuin koskaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

153
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
83
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
78
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
65
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
50
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
28
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

RentoReino

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image