Ulkomaat

Mainos

Floridan epäillystä kou­luam­pu­jas­ta huolta pitänyt pariskunta: Ei merkkejä vä­ki­val­tai­sis­ta taipumuksista

Ulkomaat 19.2.2018 6:38 | Päivitetty 19.2.2018 9:54
STT

Floridan epäillystä kouluampujasta huolta pitänyt pariskunta kertoo Sun Sentinel -lehden haastattelussa, että heillä ei ollut aavistustakaan 19-vuotiaan nuoren miehen väkivaltaisista taipumuksista.

He kuvailevat miestä naiiviksi ja oudoksi. Pariskunnan mielestä tämä vaikutti yksinäiseltä, toivoi epätoivoisesti tyttöystävää ja oli lisäksi masentunut äitinsä kuolemasta. Pariskunnan mukaan miehen ruokailu- ja nukkumistavat olivat erikoisia: hän muun muassa laittoi mielellään suklaapikkuleivän syömänsä pihvin päälle.

Epäilty ampuja muutti pariskunnan luo marraskuun lopulla, kun hänen äitinsä kuoli keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin. Pariskunta arvelee, että nuoren miehen ei varmaan koskaan aiemmin ollut tarvinnut tehdä tavallisia kotitöitä, sillä tämä ei osannut esimerkiksi kokata, pestä pyykkiä tai edes käyttää mikroaaltouunia.

- Kerroin hänelle, että meillä on sääntöjä, ja hän noudatti jokaista sääntöä, 19-vuotiaasta huolehtinut mies kertoo.

- Kattomme alla asui tämä hirviö, emmekä me tienneet. Emme nähneet hänestä tätä puolta, sanoo epäillystä ampujasta huolehtinut nainen.

19-vuotiaan epäillään ampuneen 17 ihmistä kuoliaaksi entisessä koulussaan viime viikon keskiviikkona automaattikiväärillä, joka oli hankittu laillisesti. Mies on tunnustanut veriteon.

Hän on saanut syytteet 17 harkitusta murhasta. Hänet oli erotettu kurinpidollisista syistä koulusta, jossa ampuminen tapahtui.

Epäilty ampuja omisti useita aseita - muun muassa kolme automaattikivääriä - mutta hänestä huolta pitänyt pariskunta ei pitänyt aseiden omistamista erikoisena, sillä myös he itse omistavat aseita.

Epäillyn ampujan tavoitteena oli liittyä armeijaan. Hän oli äskettäin tavannut Yhdysvaltain armeijan värvääjän ja oli ollut innoissaan armeijaan liittymisestä tapaamisen jälkeen.

Uhkaavia some-päivityksiä

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI myöntää saaneensa viime kuussa varoituksen epäillystä ampujasta. FBI:tä varoitettiin epäillyn ampujan sosiaaliseen mediaan tekemistä uhkaavista päivityksistä, arvaamattomasta käytöksestä, hänen omistamistaan aseista ja siitä, että hän saattaisi hyökätä kouluun.

FBI ei kuitenkaan ryhtynyt toimiin asian suhteen.

Ennen kuolemaansa epäillyn ampujan äiti oli useasti ilmoittanut poliisille poikansa väkivaltaisesta käytöksestä. Toissa vuonna viranomaiset tekivät tutkimuksia epäiltyyn ampujaan liittyen hänen uhkaavien sosiaaliseen mediaan tekemien päivitystensä vuoksi. Näistä tekijöistä huolimatta miestä ei pidetty vaarallisena, vaan hän saattoi viime vuoden helmikuussa ostaa kouluampumisessa käyttämänsä automaattikiväärin.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Minä olen sitä mieltä, että eläkejärjestelmän tulisi kohdella kaikkia tasavertaisesti eikä mitään erityisjärjestelmiä tu... Lue lisää...
pienyrittäjä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image