Ulkomaat

Floridan epäillystä kou­luam­pu­jas­ta huolta pitänyt pariskunta: Ei merkkejä vä­ki­val­tai­sis­ta taipumuksista

Ulkomaat 19.2.2018 6:38 | Päivitetty 19.2.2018 9:54
STT

Floridan epäillystä kouluampujasta huolta pitänyt pariskunta kertoo Sun Sentinel -lehden haastattelussa, että heillä ei ollut aavistustakaan 19-vuotiaan nuoren miehen väkivaltaisista taipumuksista.

He kuvailevat miestä naiiviksi ja oudoksi. Pariskunnan mielestä tämä vaikutti yksinäiseltä, toivoi epätoivoisesti tyttöystävää ja oli lisäksi masentunut äitinsä kuolemasta. Pariskunnan mukaan miehen ruokailu- ja nukkumistavat olivat erikoisia: hän muun muassa laittoi mielellään suklaapikkuleivän syömänsä pihvin päälle.

Epäilty ampuja muutti pariskunnan luo marraskuun lopulla, kun hänen äitinsä kuoli keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin. Pariskunta arvelee, että nuoren miehen ei varmaan koskaan aiemmin ollut tarvinnut tehdä tavallisia kotitöitä, sillä tämä ei osannut esimerkiksi kokata, pestä pyykkiä tai edes käyttää mikroaaltouunia.

- Kerroin hänelle, että meillä on sääntöjä, ja hän noudatti jokaista sääntöä, 19-vuotiaasta huolehtinut mies kertoo.

- Kattomme alla asui tämä hirviö, emmekä me tienneet. Emme nähneet hänestä tätä puolta, sanoo epäillystä ampujasta huolehtinut nainen.

19-vuotiaan epäillään ampuneen 17 ihmistä kuoliaaksi entisessä koulussaan viime viikon keskiviikkona automaattikiväärillä, joka oli hankittu laillisesti. Mies on tunnustanut veriteon.

Hän on saanut syytteet 17 harkitusta murhasta. Hänet oli erotettu kurinpidollisista syistä koulusta, jossa ampuminen tapahtui.

Epäilty ampuja omisti useita aseita - muun muassa kolme automaattikivääriä - mutta hänestä huolta pitänyt pariskunta ei pitänyt aseiden omistamista erikoisena, sillä myös he itse omistavat aseita.

Epäillyn ampujan tavoitteena oli liittyä armeijaan. Hän oli äskettäin tavannut Yhdysvaltain armeijan värvääjän ja oli ollut innoissaan armeijaan liittymisestä tapaamisen jälkeen.

Uhkaavia some-päivityksiä

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI myöntää saaneensa viime kuussa varoituksen epäillystä ampujasta. FBI:tä varoitettiin epäillyn ampujan sosiaaliseen mediaan tekemistä uhkaavista päivityksistä, arvaamattomasta käytöksestä, hänen omistamistaan aseista ja siitä, että hän saattaisi hyökätä kouluun.

FBI ei kuitenkaan ryhtynyt toimiin asian suhteen.

Ennen kuolemaansa epäillyn ampujan äiti oli useasti ilmoittanut poliisille poikansa väkivaltaisesta käytöksestä. Toissa vuonna viranomaiset tekivät tutkimuksia epäiltyyn ampujaan liittyen hänen uhkaavien sosiaaliseen mediaan tekemien päivitystensä vuoksi. Näistä tekijöistä huolimatta miestä ei pidetty vaarallisena, vaan hän saattoi viime vuoden helmikuussa ostaa kouluampumisessa käyttämänsä automaattikiväärin.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

25
Lassintalon laitospaikkojen alasajolle sinetti – 44 pitkäaikaishoidon paikkaa lakkautetaan
21
Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vahvistaa Pohjois-Euroopan turvallisuutta – tärkeä puheenvuoro julki molemmissa maissa
14
24 vinkkiä karavaanareille – Millaisella ajokortilla saa ajaa minkäkinlaista vaunua?
11
Oulun lautakunnilta tukea lapsiperheille: syksyllä kokeilu maksuttomasta kotipalvelusta, subjektiivinen päivähoito-oikeus halutaan palauttaa
5
Hammashoitoon tulee muutoksia Oulussa – aukioloaikoja on tarkoitus pidentää
4
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
4
Turvapaikanhakijoiden mielenterveyspalveluille huomattava tarve – "Palvelut eivät ole riittäviä kantasuomalaisillekaan"

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image