Ulkomaat

EU:lta epäsuora uhkaus Britannialle: Siirtymäaika ei ole vielä varma

Ulkomaat 9.2.2018 14:25 | Päivitetty 9.2.2018 15:29
STT

Britannian toivoma siirtymäaika EU-erolle ei välttämättä toteudu, jos Britannia ja EU eivät saa ratkaistua erimielisyyksiään, sanoo EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier. Barnier kertoi tänään Brysselissä brexit-neuvotteluiden etenemisestä.

Siirtymäaika antaisi lisää aikaa jatkaa neuvotteluita Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta. Siirtymäaika alkaisi ensi vuoden maaliskuussa brexit-päivänä ja voisi EU-puolen mukaan jatkua enintään vuoden 2020 loppuun.

EU lähtee siitä, että Britannian on noudatettava siirtymäaikana kaikkia unionin sääntöjä ja lainsäädäntöä, koska maa pysyy osana sisämarkkinoita ja tulliliittoa.

Britanniassa on kuitenkin kavahdettu ajatusta siitä, että maan pitäisi noudattaa sen aikana myös uutta lainsäädäntöä, vaikka se ei ole enää mukana tekemässä päätöksiä.

Barnier sanoo yllättyneestä Britannian kannoista liittyen siirtymäaikaan. Uuden lainsäädännön ohella erimielisyyttä on hänen mukaan niiden kansalaisten oikeuksista, jotka ovat muuttamassa maahan siirtymäaikana.

- On asioita, joista ei neuvotella, koska ne ovat sisämarkkinoiden ytimessä, Barnier sanoi neuvotteluiden päätteeksi pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Kysyttäessä hän kiisti, että muistutus siirtymäajan epävarmuudesta olisi ollut uhkaus.

EU esitteli reunaehtonsa Britannian toivomalle siirtymäajalle tällä viikolla, kun brexit-neuvotteluita jatkettiin usean viikon tauon jälkeen.

Etukäteen odotettiin, että keskusteluita käytäisiin myös Britannian toiveista tulevalle suhteelle. Sinne asti ei Barnierin mukaan päästy, koska Britannia perui perjantaiaamulta sille varatun osuuden.

Brittilähde kertoi kuitenkin myöhemmin toimittajille, että kyse olisi ollut väärinymmärryksestä, ja keskustelu olisi tarkoitus käydä myöhemmin.

MAINOS

Kommentoi

Lahjonta,uhkailu ja kiristy on Eu:n neuvottelukeinot. Nyt on vuorossa uhkailu. Kiristystäkin on käytetty mutta lahjonta vielä puuttuu rahan puutteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britannian on vahvana valtiona sanottava Eu :lle suorat sanat .Mitä sitä eroa pitkittämään .Ottakaa ero heti ja sanelkaa omat maksunne itse .Tärkeintä on päästä eroon Eu:sta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kokoomus opetti suomalaiselle duunarille jo vuosia sitten, että vastakkainasettelun aika on ohi. Sitten Sipilän oikeisto... Lue lisää...
Vastakkainasettelun ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image