Ulkomaat

Etelä-Korean presidentti ydin­a­se­rii­sun­nas­ta: Liian aikaista optimismille

Ulkomaat 7.3.2018 1:04 | Päivitetty 7.3.2018 9:25
STT

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in sanoo, että on liian aikaista suhtautua optimistisesti Pohjois-Korean ehdotukseen keskusteluista ydinaseriisunnasta Korean niemimaalla.

- Olemme vasta lähtöviivalla, Moon sanoi puoluejohtajille sen jälkeen, kun hänen valtuuskuntansa palasi matkaltaan Pohjois-Koreasta eilen.

Moon kiisti väitteet, joiden mukaan Pohjois-Korea olisi houkuteltu takaisin neuvottelupöytään salaisella sopimuksella. Hän sanoi, että missään nimessä ei ole kysymys järjestelystä, jossa Pohjois-Korea saa jonkun vastalahjan.

Presidentti myös tähdensi, että ydinaseriisunta on mahdollista vain, jos Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat yhtä mieltä asiasta. Koreoiden kahdenväliset neuvottelut eivät myöskään johda pakotteiden tai muiden painostustoimenpiteiden poistamiseen.

USA:n hallintolähteiden mukaan yhteiset sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa jatkuvat

Yhdysvallat suunnittelee jatkavansa yhteisiä sotaharjoituksia Etelä-Korean kanssa huolimatta mahdollisista diplomaattisista edistysaskelista Pohjois-Korean kanssa. Harjoituksien jatkumista kommentoi korkea Yhdysvaltain hallinnon viranomainen nimettömänä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea lykkäsivät yhteisiä sotaharjoituksiaan Pyeongchangin olympialaisten ajaksi. Hallinnon viranomaisen mukaan on luonnollista, että harjoitukset jatkuvat kisojen jälkeen.

Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan sotaharjoituksia on harkittu toukokuun puolenvälin tienoille, jolloin eilen ilmoitettu Pohjois-Korean ja Etelä-Korean huippukokous on jo pidetty. Huippukokous on määrä pitää Panmunjomissa huhtikuun lopulla.

Pohjois-Korea on tavannut tulkita Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoitukset provokaatioksi.

Koreoiden väleissä on tapahtunut edistystä Pyeongchangin olympialaisten aikana. Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on sanonut olevansa valmis vuoropuheluun.

Etelä-Korea kertoi eilen myös, että Pohjois-Korea on luvannut pidättäytyä ohjus- ja ydinkokeista vuoropuhelun ajan. Etelä-Korean mukaan pohjoinen naapuri olisi myös valmis ydinaseriisuntaan, jos sen turvallisuus taataan.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image