Ulkomaat

Mainos

Etelä-Korean ex-presidenttiä kuulusteltiin 14 tuntia

Ulkomaat 21.3.2017 3:44 | Päivitetty 21.3.2017 22:47
STT

Etelä-Korean erotettua presidenttiä kuulusteltiin korruptioskandaaliin liittyen 14 tuntia tiistaina. Uutistoimisto Yonhapin lähteiden mukaan presidentti Park Geun-hye kiisti syyllistyneensä rikoksiin, mutta syyttäjät eivät vahvistaneet kiistämistä.

Syyttäjien luo saapuessaan Park pyysi anteeksi kansalta sekä lupasi osallistua tutkimuksiin vilpittömästi. Park oli presidenttinä kieltäytynyt korruptioskandaaliin liittyvistä kuulusteluista syytesuojaansa vedoten.

Parlamentti asetti Parkin valtakunnanoikeuteen joulukuussa laajojen mielenosoitusten jälkeen. Perustuslakituomioistuin vahvisti presidentin viraltapanon aiemmin tässä kuussa.

65-vuotiasta Parkia odottavat useat syytteet muun muassa vallan väärinkäytöstä.

Diktaattorin tytär

Park oli Etelä-Korean ensimmäinen naispresidentti ja maan ensimmäinen presidentti, joka erotettiin virkasyytteen seurauksena.

Mielipidekyselyn mukaan 77 prosenttia korealaisista kannatti Parkin erottamista.

Parkin on katsottu sekaantuneen laajaan korruptiovyyhteen, jossa lahjusten antamisesta epäillään monialayritys Samsungin perijää Lee Jae-yongia. Samsungin varapuheenjohtajan Leen epäillään maksaneen liki 40 miljoonan dollarin lahjukset presidentti Parkin luottohenkilölle. Samsung on sanonut, että kyse oli lahjoituksista hyväntekeväisyyteen, ei lahjuksista.

Pidätetty Lee on hänkin kiistänyt syytteet. Häntä syytetään muun muassa lahjonnasta, korruptiosta ja perättömästä lausumasta.

Park on Etelä-Koreaa vuosina 1961-79 diktaattorimaisesti hallinneen Park Chung-heen tytär. Park Geun-hye nousi presidentiksi vuonna 2013.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi Arto Nyberg minkä teit

Mutta ei sanonut kertaakaan,että kun on taiteilija hän saa kouria. Antoi yleiseti ymmärtää,että taiteilijoiden kohdalla ... Lue lisää...
phv

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image