Ulkomaat

Etelä-Korea: Pohjois-Korea valmis ydin­a­se­rii­sun­taan, jos turvallisuus taataan

Etelä-Korean presidentti Mon Jae-in on sanonut olevansa valmis vuoropuheluun. KUVA: YONHAP / EPA
Ulkomaat 6.3.2018 13:27 | Päivitetty 6.3.2018 14:01
STT

Etelä- ja Pohjois-Korea aikovat pitää huippukokouksen maiden rajalla huhtikuussa. Etelä-Korean valtuuskunta matkusti eilen Pohjois-Koreaan.

Huippukokous on määrä pitää Panmunjomissa huhtikuun lopulla.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea on luvannut pidättäytyä ohjus- ja ydinkokeista vuoropuhelun ajan. Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea olisi myös valmis ydinaseriisuntaan, jos turvallisuus taataan.

- Pohjoinen teki selväksi valmiutensa Korean niemimaan ydinaseriisuntaan, ja totesi samalla, ettei maalla ole syytä omistaa ydinaseita kunhan sotilaalliset uhat Pohjois-Koreaa kohtaan poistetaan ja sen johdon turvallisuus taataan, sanoi Chung Eui-yong, Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin turvallisuusneuvonantaja.

Koreoiden väleissä on tapahtunut edistystä Pyeongchangin olympialaisten aikana. Etelä-Korean presidentti on sanonut olevansa valmis vuoropuheluun.

Koreat sopivat myös, että maiden johtajien välille avataan kuuma linja, Soulin edustaja sanoi tiistaina tavattuaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin.

Johtajien on hänen mukaansa tarkoitus puhua puhelimessa jo ennen huippukokousta.

Toteutuessaan huippukokous olisi kolmas maiden johtajien välillä. Etelä- ja Pohjois-Korea ovat teknisesti vielä sodassa, koska Korean sota 1950-1953 loppui aselepoon, ei rauhansopimukseen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mutten kuitenkaan täysin luota P-koreaan tässä, yhtäkkiä vaan valmis tällaseen? No toivotaan parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koreat kyllä pääsevät sopuun asioista ja välittömästi Amerikkalaiset kotiin sotaa lietsomasta koreoiden välille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eristäminen saattaa sittenkin tehota. Mutta mikä tehoaisi isoon naapuriimme? Samanlainen aseilla uhoaminen heidänkin presidentin keinovalikoimassa. Kuinka saada heidät uskomaan, ettei kukaan ole pyrkimässä heidän "ihaniin" maihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä se alkaisi kehitys maailmassa parempaan suuntaan. Vieläkö saataisiin mukaan loput pikkuhiljaa, voisi odottaa rauhan ja rakkauden tulevan maailmaan. Kehittäkää niilläkin rahoilla avaruus alusta, jolla pääsee niin kuin ufot tänne. Tuskin ees kovin vaikeita kulkuneuvoja on vain hoksattava miten ja millä kulkevat, ei ne tosiaan kulje dieselillä, bensiinillä, kaasulla tms. Niissä on egologiaa ja biologiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka nyt ylipäätänsä haluaisi hyökätä P-Koreaan ja miksi ilman että P-Korea hyökkää ensin? Helppo taata kun lupaa vain että jos P-Korea ei hyökkää rajojen yli eikä provosoi niin turvallisuus on taattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talviolympialaisten myötä välittyi kuva Etelä-Koreasta tasokkaqna ja sivistyneenä maana varmasti pohjoislle naapurillekin. Olisi hienoa, kos pohjois-Korea kasvaisi samalle tasolle ja hylkäisi asevarustelun. Sitä arvostettaisiin maailmalla laajalti, myös Usassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riisunta toteutetaan samallalailla kuin johtavilla ydin valtioilla. Toisesta pääsyä puretaan vanhentuvia ohjuksia 50kpl, tilalle tulee 500 uutta ohjusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen idiootin "kova asenne" on vienyt maailman lähemmäs ydinsotaa kuin se on ollut sitten 50 - 60 lukujen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
39
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image