Ulkomaat

Etelä-Afrikka viettää villejä some-etkoja – presidentti on päätetty erottaa

Etelä-Afrikan valtapuolueen ANC:n kannattajat vaativat Johannesburgin kaduilla presidentti Jacob Zuman eroa. KUVA: KIM LUDBROOK
Ulkomaat 13.2.2018 13:55
Nea Alanen

Etelä-Afrikka juhlii riemukkaasti somessa presidentti Jacob Zuman mahdollista eroa. Maan valtapuolue ANC on päättänyt erottaa presidentin tehtävistään.

Virtuaalinen tanssilattia on jo valaistu, sillä hashtag #ZumaIsGoneParty, eli Zuma on poissa -juhlat, kokoaa somessa jo riemutwiittejä presidentin lähdön kunniaksi.

Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma on itse kieltäytynyt jyrkästi eroamasta. Useat eri mediat ovat uutisoineet tänään maan valtapuolue ANC:n päätöksestä siirtää Zuma pois johtotehtävistä 48 tunnin sisällä.

Jollei uhmakas Zuma eroa itse, parlamentti äänestää presidentin epäluottamuslauseesta.

Zumalla olisi virallisesti vielä vuosi presidenttikauttaan jäljellä, mutta useita korruptioskandaaleja läpi käyneen presidentin viimeiset tunnit virassa ovat pärähtäneet käyntiin.

Somessa juhlitaan jo

Hashtagin #ZumaIsGoneParty alle on koottu tanssi- ja juhlintavideoita sekä humoristisia piirustuksia 75-vuotiaan Zuman uhmasta jäädä presidentiksi eroamiskehotuksista huolimatta.

Juomat ovat valmiina ja kansa ottaa tanssiaskeleita. Samalla somessa ilkutaan Zuman olemattomista kyvyistä kirjoittaa pitkään odotettu eroamiskirje.

Aikapommi tikittää – koska vain voi tulla tieto, että viimeisillä voimillaan vallan kahvassa roikkuva presidentti joutuu vihdoin päästämään irti.

– #ZumaIsGoneParty Mandela hymyilee jälleen Etelä-Afrikassa, iloitsee Deeren Sooknandan Twitterissä.

– Tanssilattian valot sytytetään kohta, povaa nimimerkki ValiDladla.

Kuvia kondomipinoista, hurjista alkoholivarastoista ja tanssivista ihmisjoukoista, näin kansa valmistautuu juhlaan. Twitterissä pirskeet ovat jo vauhdissa.

Tilanne etenee – uutisia odotetaan iltapäivälle

ANC:n odotetaan pitävän tiistaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden Zuman erottamisesta.

Presidentti Zumaa on syytetty laajasta korruptoituneisuudesta, lahjusten vastaanottamisesta, rahanpesusta ja raiskauksesta. Hänet todettiin syyttömäksi raiskaukseen keväällä 2006.

Zuman kahden kuluneen presidenttikauden aikana Etelä-Afrikan talous ei ole vaalilupauksista huolimatta kasvanut. Maan talous on kehno ja työttömyysluvut korkeat.

Siinä muutama syy, miksi kansa iloitsee epäonnistuneen hallitsijansa todennäköisestä erottamisesta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image