Ulkomaat

Eiffel-torni pysyy suljettuna lumisen sään vuoksi huomennakin

Pohjois-Ranskassa on saatu lunta tupaan aivan urakalla. KUVA: ETIENNE LAURENT / EPA
Ulkomaat 9.2.2018 20:09 | Päivitetty 9.2.2018 23:07
STT

Pariisissa Eiffel-torni pysyy suljettuna vielä lauantain ajan Pohjois-Ranskaa tällä viikolla koetelleiden lumipyryjen vuoksi. Torni suljettiin aiemmin tällä viikolla, ja sen on määrä avautua uudelleen sunnuntaina.

Tiistaina yli 2 000 ihmistä vietti yönsä hytisemässä autoissaan, kun lumi sai aikaan ennätykselliset 740 kilometrin liikenneruuhkat Pohjois-Ranskassa. Viranomaiset kehottivatkin ihmisiä välttämään ajamista Pariisin alueella ja pysyttelemään kotona.

Jäiset tiet vaikeuttivat myös tuoreiden vihannesten toimituksia ruokakauppoihin, sillä raskaita ajoneuvojen saapumista kaupungin alueelle rajoitettiin, kertoo ranskalainen BFM TV -uutiskanava.

Monessa kaupassa Pariisin seudulla viime päivien lumisateiden vaikutus näkyykin tavallista tyhjempinä kurkku- ja salaattihyllyinä.

Lumisateen ja sitä seuranneiden liikennerajoitusten arvioidaan aiheuttaneen useiden kymmenien miljoonien eurojen tappiot.

Kauppiaat myös olettavat muun muassa purjon kilohinnan nousevan viikonloppuun mennessä usealla eurolla.

Lumi tuotti kuitenkin myös iloa lapsille ja laskettelijoille, jotka huristelivat alas Montmartren rinteitä kaupungin pohjoisosassa.

Pariisilaiset ovat myös jakaneet sosiaalisessa mediassa ahkerasti kuvia lumisesta pääkaupungista, joka on paikallisille varsin harvinainen näky. Yhtä sankkoja lumisateita koettiin Ranskassa edellisen kerran vuonna 1987.

---

Korjattu klo 23.06: BMF TV on korjattu BFM TV:ksi

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image