Ulkomaat

Egyptin le­vot­to­muuk­sis­sa kymmeniä kuolleita

Egyptin protestit ovat levinneet myös maan ulkopuolelle. Esimerkiksi Israelissa, Pakistanissa ja Turkissa on järjestetty tukimielenosoituksia Mursille. KUVA: MOSAAB ELSHAMY / EPA
Ulkomaat 16.8.2013 21:13
STT

Egyptin Muslimiveljeskunta kehottaa kannattajiaan päättämään protestinsa tältä päivältä. Ryhmän edustajan mukaan veljeskunta aikoo kuitenkin kutsua ihmisiä kaduille päivittäin seuraavan viikon ajaksi.

Syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin tukijat ovat kutsuneet kannattajiaan tänään suurmielenosoituksiin ympäri maata. Tämänpäiväisissä mielenosoituksissa on kuollut uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin 70 ihmistä.

Myös hallituksen kannattajat ovat kutsuneet tänään ihmisiä osoittamaan mieltään.

Egyptin protestit ovat levinneet myös maan ulkopuolelle. Esimerkiksi Israelissa, Pakistanissa ja Turkissa on järjestetty tukimielenosoituksia Mursille.

Mursin tukijoiden ja Egyptin armeijan yhteenotoissa on keskiviikosta lähtien kuollut jo yli 600 ihmistä.

Egyptin väkivaltaisuudet on tuomittu maailmalla laajasti. Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan Euroopan unionin maiden tulisi arvioida suhteensa Egyptiin uudelleen. Saksa ja Ranska kutsuivat myös EU-maiden johtoa keskustelemaan Egyptin ja EU:n välisestä yhteistyöstä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Niiden olisi pitänyt viedä Mursi kellariin ja etsiä kaksoisolento tilalle, niin tältäkin olisi säästytty. Nyt saavat kaikki rikollista ainesta olevat heitellä jalokiviliikkeen ( kin ) ikkunat alas ja korut mukaan. Ei näitä voi aivan ymmärtää. Mursi on kohta kaiketi marttyyri ja Hitler enkeli taivaassa. Kyllä ihminen osaa löytää oikean kuvan, fasisti hymyilee , ja laittaa alle haluamansa tekstin. Sydän paikallaan oma lapsi sylissään, ja autopommi räjähtää jossain saman henkilön käskystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

162 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image