Ulkomaat

Egyptiläisten mielenterveys horjuu

Egyptin levottomuuksissa on kuollut satoja ihmisiä. KUVA: KHALED ELFIQI / EPA
Ulkomaat 18.8.2013 12:05
Veera Pitkänen

Egyptin pitkään jatkuneet levottomuudet ovat painaneet kansan mielen maahan. Egyptiläiset kärsivät stressistä, jota aiheuttaa jatkuvien väkivallantekojen näkeminen joko omin silmin tai televisiouutisissa.

Sressaantuneet ihmiset ajautuvat herkästi konflikteihin arkielämässä. Tämä ilmenee esimerkiksi perheriitoina ja siinä, että mielenosoitusten luonne muuttuu entistä väkivaltaisemmaksi.

Kairon amerikkalaisessa yliopistossa psykologian apulaisprofessorina työskentelevän Mona Amerin mukaan median huomio on keskittynyt täysin politiikkaan ja talouteen valtiollisella tasolla.

“Meneillään olevien tapahtumien vaikutukset ihmisiin ja heidän henkilökohtaisiin elämiinsä ovat jäänet täysin varjoon, vaikka ne vaikuttavat koko yhteiskuntaan.”

Lue lisää Kalevan sunnuntailiitteestä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä kai nuitten mielenterveys onollu katkolla jo aika kauan. Tulla on yksi esimerkki miksi uskonto ja politiikka pitäisi kieltää kokonaan niin kauan kun politiikan ja uskonnon eripuraisuuksien ratkeamattomuus johtaa teurastuksiin ja sen jälkeen vuosikymmenten sissisotaan. Uattelimpahanvaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Egyptiläisillä on "ruandan ja burundin tauti" eli heitä on lukumääräisesti aivan liikaa. Ja myöskin liikaa keskenään kilpailevia uskontokuntia jotka pyrkivät syntyvyyden avulla pääsemään vallan kahvaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Egyptillä on vain yksi tie. Tie Euroopan Unioniin. Niin järkyttävää kuin se onkin katsella sitä väkivallan määrää jota siellä tehdään....Luonnossakin katastrofista kuljetaan vain kohti uutta ja parempaa. Olen täysin varma että kun muutamia vuosia kuluu niin Egyptiläisetkin huomaavat kuuluvansa kansojen yhteyteen niinkuin me muutkin.
Toivotaan vaan että kansa hillitsee mellakat. Aika on EU n puolella sillä lailla että tavallaan ei ole määritelty mitään aikarajaa jona aikana muutoksen täytyy tapahtua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä joku uusi alakulo vai ollaanko sitä meijän massille taas pyrkimässä, että apua apua tännekki päin. Vuosisatojen saatossa on sotia käyty ja tuskinpa kovin iloisella mielellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se on täällä EUvostoliitossakin. Ja sehän onkin tarkoituksena. Liikaväestöstä pitää päästä eroon kaikin mahdollisin tavoin ZWO:n tavoitteitten mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon sammaa mieltä, että vähävaraisemmat suomalaiset tässä tarvittevat apua. Meillä potkitaan köyhempiä päähän koko ajan. Rikkaat sen ku porskuttaa. Toimittaja voisi tehä tästä jutun mieluummin kuin egyptiläisistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vapaa maailma " Ameriikkalaisella tavalla on raakaa toisinajattelijoiden tappamista kansoista tulee joko oikeuksistaan taistelevia sankareta tai kapinallisia riippuen siitä kuinka maailmanvaltaa hamuava USA asian edukseen näkee.vapaakauppa aluekin USA:n ja EU:n välillä tarkoittaa euroopan alistumista ameriikkalaisiin normeihin kaikessa tuotannossa ja hintojen tasapainoittamista USA:n kansantuotten mukaan,meille se tietää kaikkien hintojen kohoamista EU alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku keksinyt tällaisen vasta nyt. Jo aikojen alusta sota ja välivaltaisuudet saavat ihimisten mielen matalaksi. Tuskin egyptiläiset ovat ensimmäisiä. Jo on uutinen taas ja erikoinen sellainen. Joku kairolainen linssilude/psykologi tämän sitten keksi ihan uutena asiana, että pääsi historian lehtiä havistelemaan? Voihan älämölö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaahan on näkyvissä täällä suomessakin. Väkivalta rehottaa ja lisääntyy koko ajan kun kansaa painetaan alas koko ajan, ei ole ihme jos hermot menee huonompiosaisilla, kun se eläminen on ollut ennestäänkin jo vaikeaa heille. Ei kaikilla ole samat lähtökohdat ja kun tulee sellainen hallitus joka ajaa maan asiat siihen malliin, ettei siinä ole huonompituloisilla enää elämänmahdollisuuksia, ei tarvi ihmetellä. Miksi jotku haluavat tyrmätä köyhimmän kansanosan, eikai ne ihmisinä ole sen kummempia, voi se herroillakin vastoinkäyminen joskus viedä perikatoon ja se on ihan siitä syystä, että joka toiselle kuoppaa kaivaa, hän itse siihen lankeaa. Hyväosaiset osallistuvat myöskin noihin rötöksiin, mutta ne painetaan villasella usein ja sama jatkuu kun eivät saa tekemisistään minkäänlaista rangaistusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama gonna jatkuu, jos vielä äänestetään kokoomusta tai äärioikeisto persuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image