Ulkomaat

Charlie Hebdo lahjoittaa terrori-iskun uhreille miljoonia

Charlie Hebdon toimitukseen tehty terrori-isku keräsi sananvapauden puolustajien sympatiaa eri puolilla maailmaa. Kuva Nizzasta. Arkistokuva. KUVA: SEBASTIEN NOGIER / EPA
Ulkomaat 19.5.2015 2:22 | Päivitetty 19.5.2015 12:26
STT

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo on kertonut lahjoittavansa toimitukseensa kohdistuneen terrori-iskun uhrien omaisille yhteensä 4,3 miljoonaa euroa.

Rahat lehti kertoo saaneensa lahjoituksina kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä ympäri maailmaa.

Tammikuussa lehden toimitukseen hyökänneet terroristit tappoivat 12 ihmistä. Iskun taustavoimaksi ilmoittautunut Al-Qaida -äärijärjestön Jemenissä toimiva osa sanoi iskun olleen kosto profeetta Muhammadin loukkaamisesta.

44-vuotias satiirilehti oli ennen iskua luisumassa kohti konkurssia. Iskun jälkeen sen myynti moninkertaistui ja lehti sai runsaasti lahjoituksia. Lehden omistajilla ja osalla toimituksesta on tiettävästi ollut kiistaa rahojen käytöstä ja omistajia on syytetty siitä, etteivät he ole olleet avoimia suunnitelmistaan.

Yksi lehden pääpiirtäjistä kertoi eilen aikovansa jättää toimituksen. Renald Luzier eli Luz sanoi, ettei hänen päätöksellään ole tekemistä rahakiistoissa, vaan lopettaminen johtuu henkilökohtaisista syistä. Luzierin mukaan työskenteleminen lehdessä kävi piirtäjäkollegoiden murhien jälkeen liian raskaaksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image