Ulkomaat

Britannia karkottaa yli 20 ve­nä­läis­diplo­maat­tia

Pääministeri Theresa Mayn mukaan on selvää, että Venäjä oli ex-kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkyttämisen takana. KUVA: WILL OLIVER / EPA
Ulkomaat 14.3.2018 14:59 | Päivitetty 14.3.2018 15:12
STT

Britannia karkottaa 23 diplomaattia ex-kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkyttämisen takia. Pääministeri Theresa Mayn mukaan on selvää, että Venäjä oli teon takana. Mayn mukaan diplomaattien epäillään olevan vakoojia.

Mayn mukaan diplomaattien on poistuttava maasta viikon kuluessa. Pääministerin mukaan kyseessä on diplomaattien suurin karkotus Britanniassa 30 vuoteen.

Britannia jäädyttää kaikki kahdenväliset tapaamiset Venäjän kanssa, eivätkä maan johto tai kuninkaalliset osallistu jalkapallon MM-kisoihin ensi kesänä. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kutsu maahan perutaan niin ikään.

Venäjän Lontoon-lähetystö tuomitsi heti Britannian asettamat sanktiot.

– Pidämme näitä vihamielisiä toimia täysin epäoikeudenmukaisina, lyhytnäköisinä ja mahdottomina hyväksyä. Kaikki vastuu Venäjän ja Britannian suhteiden heikkenemisestä on Britannian johdolla, lähetystö sanoi lausunnossaan.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustaja torjui jo aikaisemmin Britannian syytökset. Putinin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Venäjä ei hyväksy sen paremmin perusteettomia syytteitä kuin uhkavaatimuksiakaan. Peskov toivoi tapaukseen myös lisää maalaisjärjen käyttöä.

Lavrov piti eilen Britannian syytöksiä "hölynpölynä" ja sanoi, ettei Venäjällä ole mitään vastattavaa.

MAINOS

Kommentoi

Suurin tappio Venäjälle on kuitenkin maineen heikkeneminen edelleen. Heikkeneminen on kestänyt yhtä soittoa jo neljä vuotta.

Huono maine heijastuu talouskehitykseen. Onkin odotettavissa, että Putin aloittaa leikkaukset pian presidentin vaalien jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota mantraa olen kuullut monet vuodet ja Venäjä sen kuin porskuttaa taloudellisestikin eteenpäin paremmissa asemissa kuin esim. suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraatko tilannetta?

Venäläisten elintaso on laskenut merkittävästi muutaman viime vuoden aikana. Palkat eivät ole nousseet, mutta esim. ruuan hinta on noussut voimakkaasti. Lappeenrannassa ostosturistit ostavat nykyisin aiempaa pienemmillä summilla - ruokaa, kun rahat eivät oikein muuhun riitä.

Venäjän ilmoittamat talousluvut ovat yhtä uskottavia kuin ilmoitetut vaalitulokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset ne vain jatkavat ostamista, velaksi kun rahat on loppuneet jo vuosia sitten. Hahaha...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Viesti poistettu

Myrkystä joka on armeijan . Se on vähån eriasia kuin tavalliset myrkyt. Hyvät ihmiset tekee hyvää pahat pahaa. Oulun venäläisetkin varastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

298 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image