Ulkomaat

Britannia jätti EU:n taas tyhjin käsin brexit-neu­vot­te­luis­sa

Britannian pääneuvottelijan David Davis (vas.) ja EU:n neuvottelija Michel Barnier osallistuivat ensimmäiseen neuvottelukierrokseen. KUVA: STEPHANIE LECOCQ / EPA
Ulkomaat 20.7.2017 14:19 | Päivitetty 20.7.2017 14:32
STT

Euroopan unioni vaatii Britanniaa yhä selventämään kantojaan brexit-neuvotteluissa. Britannia ja EU päättivät tänään ensimmäisen varsinaisen neuvottelukierroksensa brexitistä. Neuvottelukierros alkoi maanantaina ja päättyi tänään.

EU:n neuvottelijan Michel Barnierin mukaan tarvitaan vielä seuraavakin neuvottelukierros elokuussa siihen, että kantoja selvitetään.

EU on vaatinut Britannialta selväsanaista lupausta siitä, että maa maksaa lähtiessään ne velvoitteet, joihin se on sitoutunut. Britannian pääneuvottelijan David Davisin mukaan saarivaltio kunnioittaa kansainvälisiä velvollisuuksiaan ja oikeuksia, mutta hän ei vastannut suoraan kysymykseen, onko maa valmis suorittamaan maksun lähtiessään.

Erolaskun on arvioitu olevan 60 miljardia tai jopa 100 miljardia, mutta se koostuu EU-puolen mukaan vain niistä velvoitteista, joihin maa on sitoutunut jäsenyyteensä aikana. Kyse ei ole rangaistuksesta, on toisteltu useaan otteeseen.

- Ratkaisuun pääseminen vaatii joustavuutta molemmilta puolilta, Davis sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos Britannian velvoitemaksut EU:lle on artikkelin mainitsemat 100 miljardia euroa, niin pitäisi jo kaikkien ymmärtää miksi brexit tuli. Tosin aina on niitä, jotka eivät ymmärrä vaikka pitäisi kun todisteet on näkyvillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeellistä, että puhutaan pelkästään Britannian sopimuksen mukaisista velvoitteista. Ei kai kukaan sopimuksen osapuoli tee sopimusta pelkistä velvoitteista? Kai niillä velvotteilla pitäisi jotakin vastinettakin olla? En usko brexit-päätöksen syntyneen siitä huolimatta, että EU-politiikka olisi niiden sopimusten mukaista, johon kaikki EU-maat ovat sitoutuneet.

Jos sitoumuksia ei verrata niillä tavoiteltuihin toteutumiin, erorahavaatimukset ovat mielestäni pelkkää rangaistusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kenenkään/minkään tarvi sopimuksia tehdä, jos ei halua.
En nyt ala EU-alueeseen kuulumisen eduista luetteloimaan, sanon vain, että jonkin verran etuja siitä on Britanniallekin ollut.
Jos pistää nimensä paperiin, on aikalailla typerää alkaa erotessa kiistelemään siitä, mitä paperissa luki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU, tuo himmeleiden ylihimmeli, häkkyrä, olkipilliviritys, jossa demokratia loistaa poissaolollaan, jota komissaarit johtavat, joka haluaa alistaa kaikki maat komissaarien hämärien tarkoitusperien alaisuuteen, joka ei noudata edes itse säätämiään perustuslakien kaltaisia linjauksia ja joka haluaa olla suurvalta (Euroopan liittovaltio) muiden joukossa ilman kysyä torjua edes aseettomia maihinsatunkeutujia, ei elä pitkään.

Löyhä talousliittouma on EU:n tulevaisuus, ilman sitä EU hajoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskutavoissa on jotain pahasti harhateillä, jos haarukka on 60 - 100 milj. euroa!

Itse uskon, että brexitistä pyritään EU:n puolelta tekemään niin hankalaa ja kallista, että yksikään muu valtio ei uskalla edes haaveilla EU-erosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image