Ulkomaat

Berliinin iskusta epäilty ollut viranomaisten tutkinnan kohteena jo aiemmin

Viranomaisilla on Berliinin rekkaiskusta uusi epäilty, jota parhaillaan etsitään. KUVA: Bernd von Jutrczenka / EPA
Ulkomaat 21.12.2016 17:37 | Päivitetty 21.12.2016 17:51
STT

Berliinin joulumarkkinaiskusta epäilty tunisialaismies on ollut viranomaisten tutkinnan kohteena jo aiemmin.

Hänen epäiltiin valmistelevan ”vakavaa väkivallantekoa valtiota vastaan”, sanoo Nordrhein-Westfalenin sisäministeri Ralf Jäger uutistoimisto AFP:n mukaan.

Terrorismin vastaiset viranomaiset vaihtoivat tietoja hänestä viimeksi marraskuussa. Miehellä tiedetään Jägerin mukaan olevan linkkejä radikaaleihin islamisteihin.

Saksan sisäministeri vahvistaa, että viranomaisilla on Berliinin rekkaiskusta uusi epäilty, jota parhaillaan etsitään. Ministeri kuitenkin korostaa, että kyse on epäilystä eikä vielä tiedetä, onko hän tekijä.

Sisäministeri Thomas de Maiziere ei vahvistanut mediassa liikkuneita tietoja, että epäilty olisi tunisialainen turvapaikanhakija, jolla olisi yhteyksiä islamilaisiin ääriaineksiin.

Saksalaisviranomaiset ovat pitäneet epäiltyä tunisialaismiestä mahdollisena terroristina. Miehen turvapaikkahakemus oli hylätty, kertoo uutistoimisto DPA turvallisuuslähteisiin vedoten.

Alueellinen Allgemeine Zeitung -lehti puolestaan kertoo, että parikymppisen miehen turvapaikkahakemusta koskevat paperit löytyivät joulumarkkinoille ajaneesta rekasta.

Iskun tekijäksi epäiltyä etsitään Saksan lisäksi myös muualla Euroopassa. Schengen-maihin on lähtenyt hänestä etsintäkuulutus, kertoo BBC. Epäillyn sanotaan matkustaneen Italiaan vuonna 2012 ja sieltä Saksaan viime vuonna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö ole Suomessakin tämmösiä tullut niin olen kuullut! Eikö olekkin hallitus???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"... oli jo ennen Berliinin joulumarkkinaiskua viranomaisten tutkinnan kohteena."

Tämä näyttää olevan vakiototeamus terroristeista jokaisen terrori-iskun jälkeen. Viranomaiset joko syöttävät pajunköyttä tai ovat joka kera muutaman ratkaisevan askeleen myöhässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin kuntiin: Kuusamo, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa, Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Vaikuttaa siltä, että kävit hakemassa lukuja tilastokeskuksen tms. sivuilta ja tuuppasit ne kommenttikenttään ymmärtämät... Lue lisää...
oho

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image