Ulkomaat

Bel­gia­lais­me­dia: Terrori-iskun tekijät keräsivät tietoa pää­mi­nis­te­ris­tä

Ulkomaat 30.3.2016 17:51 | Päivitetty 30.3.2016 18:48
STT

Belgiassa iskeneet terroristit hakivat ennen iskua tietoa maan pääministeristä Charles Michelista. Asiasta kertovat muun muassa sanomalehdet L'Echo ja De Standaard.

Poliisit ovat löytäneet yhden tekijän tietokoneelta muun muassa karttoja ja kuvia pääministerin asunnosta ja toimistosta.

Viranomaiset painottavat kuitenkin, että terroristit ovat etsineet tietoja useista eri kohteista. Viitteitä siitä, että terroristit olisivat suunnitelleet iskua pääministeriä vastaan, ei viranomaisten mukaan ole tiedossa.

Belgiassa viime viikolla tehdyt lentokenttä- ja metroiskut ovat herättäneet huolta ja kritiikkiä maan tiedustelupalvelun toiminnasta. Lisäksi on pelätty, että terroristit suunnittelivat myös muita iskuja maassa.

Belgialaisviestimien mukaan suunnitteilla saattoi olla ydinvoimalaan kohdistuva isku tai radioaktiivisen räjähdysmateriaalin hankkiminen. 11 voimalan työntekijän kulkuluvat evättiin Brysselin iskujen ja niitä edeltäneen terroristijahdin seurauksena.

Kenttä pysyy suljettuna

Brysselin lentokenttä ilmoitti keskiviikkona, että kenttä pysyy suljettuna ainakin torstai-iltapäivään asti. Kenttä tekee parhaillaan testejä, kuinka kentän toiminnot sujuvat.

Kokonaan kenttä tullaan avaamaan luultavasti vasta usein kuukausien päästä. Kentälle tehdyt kaksi pommi-iskua tuhosivat kenttää pahasti.

Brysselin iskuissa kuoli ainakin 32 ihmistä.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Viitteitä siitä, että terroristit olisivat suunnitelleet iskua pääministeriä vastaan, ei viranomaisten mukaan ole tiedossa." - ei varmasti viitteen häivää. Poliittisesti valveutunutta nuorisoa vain idoliaan stalkkaamassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

286 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image