Ulkomaat

Barcelonassa useita mie­le­nil­mauk­sia – ”Olemme muslimeja, emme terroristeja”

Barcelonan torstaisen autoiskun paikalle Liceu-teatterin eteen on syntynyt kukkameri, joka kasvaa koko ajan. Turistien suosima La Rambla on nyt ruuhkaisempi kuin koskaan, kun ihmiset kerääntyvät muistamaan uhreja. KUVA: Sergio Barrenechea
Ulkomaat 20.8.2017 9:55
Maija Salmi

Sekä rasismia vastustavat ihmiset että uusnatsit ovat osoittaneet mieltä Barcelonassa. Turisteja ja paikallisia yhdistää suru.

– Meillä ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa. Olemme barcelonalaisia ja haluamme rauhaa, sanoo pakistanilainen Simon Afsan, 37, ja pitää kädessään kylttiä, jossa lukee ”Barcelonassa vastustamme terrorismia”.

Afsan muistuttaa, että hän on asunut Barcelonassa 15 vuotta ja kokee olevansa espanjalainen.

Afsan ja noin 30 muuta kaupungin muuta siirtolaisyhteisön jäsentä on tullut osoittamaan mieltä terrorismia vastaan Ravalin monikulttuuriseen kaupunginosaan. Pakistanilaisyhteisön järjestämään mielenilmauksen viesti on selvä: islam ei ole synonyymi terrorismille.

Muslimit ovat iskusta yhtä järkyttyneitä kuin syntyperäiset barcelonalaiset.

Mielenilmauksessa pidetään hiljainen hetki terrori-iskussa kuolleiden muistolle ja luetaan Pakistanin pääministerin surunvalittelut terrori-iskun uhrien omaisille.

Pian rauhalliseen mielenilmaukseen liittyy lisää ihmisiä. Joukossa on myös syntyperäisiä barcelonalaisia.

Aiemmin iltapäivällä La Ramblalla kokoontui kuitenkin myös toisenlainen joukko.

Ryhmä uusnatseja yritti järjestää mielenosoituksen iskupaikalla kävelykadulla. Pieni, mutta äänekäs ryhmä vaati muun muassa ”islamisaation pysäyttämistä” Espanjassa.

Paikalla oli myös rasismia vastustava joukko ja poliisi esti kahden vastakkaista ideologiaa edustavan ryhmän yhteenoton sekä uusnatsien etenemisen.

Tällä hetkellä Espanjassa on voimassa toiseksi korkein hälytystaso terrorismin varalta ja poliisipartioiden määrää on lisätty merkittävästi.

Mielenosoitusten lisäksi La Ramblalla on nähty ennen kaikkea surevia ihmisiä. Tragedia tuntuu entistä läheisemmältä, kun uhrien nimiä on alettu julkaista.

Turismista elävä Barcelona on huolissaan nyt myös turistien mahdollisesta kaikkoamisesta. Vaikka kaupungissa on viime aikoina osoitettu mieltä massaturismia vastaan, kukaan ei todellisuudessa tunnu toivovan turistien kaikkoamista.

Suurin osa iskussa surmansa saaneista on ulkomaalaisia. Heidän joukossaan on muun muassa belgialainen Elke Vanbockrick, 44, joka halusi toteuttaa poikansa toiveen nähdä FC Barcelonan jalkapallopeli. Pojan unelma päättyi tragediaan.

Tällä hetkellä turistien suosima La Rambla on ruuhkaisempi kuin koskaan ennen. Sekä barcelonalaiset että turistit hiljenevät kaikkia yhdistävän surun edessä. Kukkameri iskupaikalla kasvaa ja toisilleen tuntemattomat ihmiset halaavat.

Terroristit haluavat lietsoa pelkoa, mutta lopulta he ovat saaneet aikaiseksi ennennäkemättömän yhteishengen.

Barcelona ei pelkää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Juuh selvähän se on että suurin osa ihmisistä on tavallisia kansalaisia ja haluavat vaan elää omaa elämäänsa rauhassa. Sitten on näitä riehujia joilla ideologia mukamas vaihtelee natsismista islamismiin mutta puheet, menetelmät ja tavoitteet ovat samat.

Barcelonassa sentään tolkun ihmiset ajoivat natsit pois. Suomessa taas poliisi ihan erikseen antoi natsien ja rasististen öyhöttäjien eilen Turussa tanssia haudoilla.

Samaiset porukat nytten jakavat internetissä kuolemantuomioita "suvakeille". Arvaan että poliisia ei kiinnosta tippaakaan puuttua tähän.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se menee, terrorilla ei ole oikein pystytty saavuttamaan mitään, ellei taustavoimana ole jotain pysyvämpää, kuten valtio kenen kanssa neuvotella. Isiksellä ei ole tällaista valtiota eikä tule tällä menolla olemaankaan pitkään pitkään aikaan.

Harvoja poikkeuksia lienee venäjä, usa, pohjoiskorea sekä jossain määrin myös palestiina, mutta näiden ilkivalta on paljolti kontrolloidumpaa eikä ongelmien juurisyitä ole kovin mielekästä meidän heikompien lähteä kitkemään.

Tietysti tällainen järjestö, joka haluaisi luoda oman ihanteensa mukaisen valtion orjakauppoineen herättää intohimoista vastustusta eikä vähiten niissä kymmenissä valtioissa, joiden harmonista elämää tässä haluttaisiin muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image